Félórás autós üldözés után fogtak el egy büntetett előéletű, vezetéstől eltiltott sofőrt Zalában – az utasai ellen is eljárás indult

Letartóztatott a bíróság pénteken egy büntetett előéletű férfit, akit több mint félórás autós üldözés után fogtak el még kedden a zalaegerszegi rendőrök.

Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Zalaegerszegi Járásbírság nyomozási bírája 30 napra rendelte el a gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt. A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezett.

A rendőrség korábbi közlése szerint a járőrök kedd délután közlekedési szabálysértés miatt akartak ellenőrizni egy személyautót és utasait a zalaegerszegi Balatoni úti felüljárón. A jármű vezetője azonban a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva gyorsított, és menekülni kezdett, ismét több közlekedési szabályt megsértve.

Hírdetés

A rendőrök csaknem 30 kilométerrel távolabb, Zalaköszvényes külterületén tudták megállítani a menekülő autóst.

A gépjárműben öten voltak, négy felnőtt és egy gyerek. Az igazoltatáskor kiderült, hogy a sofőr eltiltás hatálya alatt vezetett, ezért indítottak ellene büntetőeljárást, utasai esetében pedig egyéb bűncselekmény miatt indult eljárás.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »