Felolvasót avatott Kocsis Fülöp metropolita a szegedi görögkatolikus közösség jubileumi ünnepén

Felolvasót avatott Kocsis Fülöp metropolita a szegedi görögkatolikus közösség jubileumi ünnepén

Október 24-én Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita felolvasóvá avatta a szegedi görögkatolikus templomban Király Imrét. Az ünnepi Szent Liturgián és az azt követő agapén a szegedi Szent Rozália Szolgálat és a Romzsa Tódor Görögkatolikus Diákotthon fennállásának tíz évéért is hálát adott a közösség.

A Görögkatolikus Egyház hagyományában az egyházi rendet kisebb rendek előzik meg, ezek közé tartozik a felolvasói is. A kisebb rendet felvevő személy kiválasztása a püspök felelőssége, a közösség azonban javaslatot tehet. Király Imre évtizedek óta szolgálatot teljesítve vesz részt a szegedi Szent Liturgiákon. Éneklésével és méltó közreműködésével emeli a szertartások szépségét, így természetes volt, hogy Kocsis Fülöp metropolita figyelmébe ajánlotta szolgálatát az egyházközség.

A szegedi görögkatolikus templomban először fordult elő, hogy Kocsis Fülöp érsek-metropolita kisebb rendet szolgáltatott ki.

Hírdetés

A szegediek ugyanezen a napon adtak hálát Istennek a Szent Rozália Szolgálat és a Romzsa Tódor Görögkatolikus Diákotthon fennállásának tíz évéért is. A szolgálat dolgozói közül Bertáné Cseh Mária, a diákok nevében pedig Nagy Anna köszöntötte a főpásztort, aki sokat segített az otthont tíz évvel ezelőtti létrehozásában.

Azóta folyamatosan épül, szépül, virágzik a kollégium, mind fizikai és lelki téren és vele együtt közössége is – emelte ki Nagy Anna. – Ezen ház falaira a tíz év alatt rengeteg örömöt, bánatot, vidámságot és szomorúságot tapasztottunk, de minderre csak úgy volt lehetőségünk, hogy személyes kapcsolatok alakultak ki közöttünk, melyeket beszélgetések és közös élmények során szereztünk.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »