Feloldották a kórházi látogatási tilalmat – íme a szabályok

Feloldották a kórházi látogatási tilalmat – íme a szabályok

A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal vagy negatív eredményű, 48 órán belül elvégzett SARS-CoV-2 gyorsteszttel rendelkezzen.

Az emberi erőforrások minisztere 5/2022. (III.03.) számú egyedi utasítása március 4-től feloldotta a koronavírus-fertőzéssel nem érintett osztályokon a látogatási tilalmat. A tilalom csak az intenzív- és általános Covid-osztályokon marad érvényben a szombati naptól – írja az egeszsegkalauz.hu ismertetve, hogy az egységes gyakorlat szerint, a betegek és a hozzátartozók fokozott védelme érdekében az alábbi szabályokat kell betartaniuk a látogatóknak a kórházakban a látogatási tilalom feloldását követően:

  • Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra;
  • A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, illetőleg ennek hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű SARS-CoV-2 gyorsteszttel rendelkezzen, amit a belépéskor köteles bemutatni – ez alól az 5 év alatti gyerekek mentesülnek.
  • Kásler Miklós rendelet arra is kitér, hogy amennyiben a beteg állapota és az intézmény adottságai megengedik, az időjárás függvényében lehetőség szerint szabadtéren történjen a látogatás, ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma, viszont a látogatóknak mindvégig – az egészségügyi és szociális intézmények területén történő maszkviselés szabályairól szóló 31/2021. (VII. 7.) Emmi-rendelet előírásainak megfelelően – maszkot kell viselniük.

    Hírdetés

    A látogatási rend:

    • hétfőtől–péntekig 14.00–16.00,
    • szombat, vasárnap és ünnepnap 10.00–12.00 és 14.00–16.00.

    Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »