Felnevelte rabolt lányát, de most bűnhődnie kell

Tíz év börtönbüntetésre ítélt egy fokvárosi bíróság egy dél-afrikai nőt, aki 19 éve elrabolt egy csecsemőt egy kórházból, majd a gyermeket saját lányaként nevelte.

Az 52 éves nőt, akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, 2015-ben tartóztatták le, amikor a középiskolában felfigyeltek arra, milyen nagy a hasonlóság két diákjuk között. DNS-vizsgálat igazolta, hogy a gyermekek testvérek.

Az ítéletet kihirdető bíró hangsúlyozta, hogy a vádlott hatalmas fájdalmat okozott a csecsemő biológiai szüleinek, és cselekedetével „elárulta” a gyermeket is.

A bíró bírálta a vádlottat, amiért kitartott vallomása mellett, miszerint a gyermeket egy ismeretlen nőtől vásárolta, aki azt állította, hogy a biológiai szülőknek nem kellett a kislány. Hangoztatta, hogy elvárható lenne, hogy bocsánatot kérjen cselekményéért, ám ezt nem tette meg.

Az 1997 márciusában született Zephany, akit háromnaposan vittek el alvó anyja mellől a kórházból, tavaly találkozott ismét biológiai szüleivel, Morne és Celeste Nurse-szel – azután, hogy a házaspár kisebbik lánya a középiskolában barátságot kötött egy diáktársával, aki nagyon hasonlított rá. Elmesélte ezt a szüleinek, akik nyomban felismerték a lányban az elveszett gyermeket. A rendőrséghez fordultak, és a DNS-vizsgálat igazolta, hogy ők a szülei.

Zephany, akinek a nevelőszülők által adott nevét nem hozták nyilvánosságra, hétfőn nem volt jelen az ítélethirdetésnél, mivel nem engedélyezik neki, hogy kapcsolatot tartson elrablójával. A lány azonban továbbra is a nő férjénél él, akiről egészen tavalyig azt hitte, hogy ő a biológiai apja. Helyi sajtójelentések szerint Zephany nem akar kapcsolatot biológiai szüleivel, és a vádlottat a történtek ellenére anyjának tartja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »