Félmillió lejes kártérítést követel a marosvásárhelyi orvosi perre menő rektora Ádám Valériántól

Félmillió lejes kártérítést követel a marosvásárhelyi orvosi perre menő rektora Ádám Valériántól

Rágalmazás és becsületsértés miatt pert indított Ádám Valérián, a Romániai Magyar Orvos- és Gyógyszerészképzésért Egyesület (RMOGYKE) elnöke ellen Leonard Azamfirei. A Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti Tudomány- és Technologiai Egyetem (MOGYTTE) rektora 500 ezer lejes erkölcsi kártérítést követel.
A professzor megelégelte Ádám tüntetéseit és „beszólásait”, melyek véleménye szerint jelentős erkölcsi kárt okoztak neki. Azamfirei úgy véli, a pohár egy élőben sugárzott tévéműsor alkalmával telt be. „Semmi bajom nincs az illető személy polgári harcával, tüntetéseivel, elvégre mindenkinek joga van a véleménynyilvánításhoz.

Hírdetés

– fejtette ki a Krónikának a rektor. A bírósághoz forduló Leonard Azamfirei a periratban az Agenda de Mureş Facebook-oldalán ez év február 8-án közvetített interjút jelöli meg, mint olyant, amelyben Ádám Valérián a sértő kijelentést tette.

Az RMOGYKE elnöke nem is tagadja, hogy bűnözőnek nevezte a rektort. Szerinte azzal, hogy Azamfirei a politikum és a bíróság hathatós támogatásával semmibe veszi az oktatási törvény kisebbségekre vonatkozó előírásait, és folyamatosan keresztbe tesz a magyar nyelvű oktatásnak, bűncselekményt követ el. „Ceauşescu sem 1989. december 25-én, tíz perccel a kivégzése előtt vált bűnözővé, amikor a rögtönzött bíróság kimondta róla azt, hanem évek, évtizedek során” – replikázott a lapunk által megkeresett Ádám Valérián.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »