Félmilliárdért ad vizet Mészáros a MÁV-nak

Két éven át közel félmilliárd forint értékben fog Mészáros Lőrinc vállalkozása védőitalokat szállítani a MÁV-nak – írja a szerződéseket listázó dokumentumra hivatkozva az Mfor.hu.

Az állami vasúttársaság honlapjára feltöltött dokumentumból az derült ki, hogy 2016. augusztus 9-én összesen 486,6 millió forint értékű keretszerződést kötött a MÁV Zrt. a felcsúti polgármester 2015-ben indított vizes cégével, a Vivienvíz Kft.-vel. Ennek keretében 2018. augusztus 9-ig szállíthat nyári védőitalokat, vagyis természetes ásványvizet a MÁV-dolgozóknak.

A közel félmilliárdos keretszerződésből 222,8 millió forint csak a MÁV Zrt. felé történő szállításokat fedi le, a fennmaradó 263,8 millióból a dokumentumok szerint 91,7 millió a MÁV-Start védőitalait fedezi, az így maradt 172,1 millió pedig feltehetően a MÁV Szolgáltató Központ Kft. és a MÁV FKG Kft. ásványvizeire jutó keretösszeg – olvasható a portál cikkében.

Az Mfor.hu szerint egyébként ez valamivel több mint 6 millió palack 1,5 literes árványvizet jelenthet, a Vivienvíznek ugyanis nem ez volt az első állami céggel kötött megállapodása. Még augusztus végén számolt be arról az RTL Klub, hogy a Magyar Közút 45 milliós szerződést kötött Mészáros cégével, melynek keretén belül 560 ezer palack ásványvizet fognak leszállítani a cégnek. Noha, a keretszerződés értékéből kiindulva, az előnyösebb árban is megalkudhatott Mészáros és a MÁV, ha a Közútnál leszerződött 80,3 forintos palackonkénti árral számolunk, akkor két év alatt 6 055 466 palack ásványvizet fog a felcsúti polgármester szállítani – teszik hozzá.

Nem a Vivienvíz az egyetlen olyan Mészáros-cég, melynek a MÁV-val kapcsolata lenne, hiszen tavaly az R-Kord Kft. végzett gyakran biztosítóberendezésekkel kapcsolatos munkákat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »