Félmilliárddal drágult a félkész zalaegerszegi tesztpálya, Mészáros bizalmasa örülhet

Félmilliárddal drágult a félkész zalaegerszegi tesztpálya, Mészáros bizalmasa örülhet

Újabb plusz félmilliárd megy az adóforintjainkból Mészáros Lőrinc bizalmasának, Szíjj Lászlónak Duna Aszfaltjához – olvasható az uniós közbeszerzési értesítő ma megjelent számában. A tervezett zalaegerszegi tesztpálya töltéseihez kivett talaj ugyanis annyira heterogén, hogy nem alkalmas megfelelő teherbírású töltés építésére. Emiatt kellett az árat 3,3 milliárd forintról 3,8 milliárdra megemelni.

Korábban megírtuk: a Duna Aszfalt nemcsak a tesztpálya előkészítési munkálatait nyerte el, a tényleges kivitelezésben is Mészáros Lőrinc bizalmasának cége a konzorcium vezetője. A 15 milliárd forintos keretösszegen azzal a Szabadics Kft.-vel osztoznak, amely ellen a Kehi nyomozást folytat a közbeszerzési eljárások súlyos megsértése miatt.

Hírdetés

Természetesen a beruházás nem a tervek szerinti ütemben halad. 2016 májusában Vigh László, a Fidesz képviselője még azt ígérte, 2017 végéig elkészül, ám már az előkészítői munkákra szóló szerződést is úgy kötötték meg, hogy annak határideje 2017. december 31. És hol van még a vége!

A pálya alapkövét is csak 2017 tavaly májusban sikerült lerakni. Ezen az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök így fogalmazott: „Magyarország felkerül a járműipari kutatás-fejlesztés és tesztelés világtérképére, mi, magyarok pedig teszünk egy lépést, hogy Közép-Európa egyik járműipari fellegvárává váljunk.” Ez a lépés az adófizetőknek egy újabb félmilliárd forintba került.

A mostani áremelkedés mértéke a szerződésben rögzített opcióval együtt egészen pontosan 583 100 000 forint. Ez épphogy elmarad attól az összegtől, ami felett a közbeszerzési törvény új tender kiírására kötelez: az opcióval együtt számolt szerződési díj 15 százaléka (építési beruházás esetén nem 10, hanem 15 százalék az engedélyezett eltérés) 583 870 770 forint lenne. Nem új keletű trükkről van szó. A múlt héten számoltunk be róla, hogy a tatabányai közösségi közlekedés fejlesztése során elfelejtették, hogy az új buszokra jegylyukasztó automatákat is kellene szerelni, ezért megemelték a beszerzési értéket 9,9999 százalékkal.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »