Félmilliárdból szépülnek az óbudai parkok

Két park újul meg hamarosan a III. kerületben összesen 470 millió forintos támogatással – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A kormány tavaly év végi döntése értelmében 470 millió forintos támogatással két park újul meg hamarosan a III. kerületben – jelentette be Varga Mihály Bús Balázzsal, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának polgármesterével tartott közös sajtótájékoztatón. A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője hozzátette: az emberek szívesen tesznek környezetükért, ha azt látják, hogy számítanak a véleményükre.

Hírdetés

A kormány támogatásával újul meg a Szépvölgyi úti és a Lékai bíboros téri park 2018 első felében – tájékoztatott Varga Mihály. Hangsúlyozta, mindkét park közösségi tervezéssel készül, az önkormányzat a lakókkal közösen döntötte el, hogy hol, mire van a leginkább szükség, mikor lesz igazán célszerű az átalakítás és mely feladatokkal kell kezdeni a munkát.

A sajtótájékoztatón Bús Balázs elmondta, hogy a Szépvölgyi úti park átépítésére 240 millió forintot fordít az önkormányzat: átépítik a burkolatokat, megújulnak a zöldfelületek és a parkolók, új kerékpártárolókat alakítanak ki és a szervizút felújítására is sor kerül. Emellett végre megnyugtató megoldása lehet az évtizedek óta itt lévő beomlott légópince problémájának is, ezzel az itt élők régi kívánsága is teljesül. A Lékai bíboros téren pedig – 230 millió forintos kormányzati támogatással – 1848-as emlék- és pihenőpark valósul majd meg. A tervekben a közösségi terek mellett Czetz János honvédtábornok szobrának elhelyezése is szerepel.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »