Kiemelt hírek

  • A pünkösdi csodáról a ma emberének
    „Ti a bűnös kezeitek által keresztre szögeztétek és megöltétek.” „Amikor ezt hallották, mintha szíven találta volna őket és ezt kérdezték Pétertől és a többi apostoltól: mit tegyünk, testvéreink, férfiak?” (Apcsel 2,37.) Furcsa ez a kérdés azoktól, akik biztosan nem voltak ott nagypénteken a kereszt alatt, nem ütötték meg, nem köpték le Jézust, nem gúnyolódtak rajta, talán nem is ismerték, nem látták őt és nem találkoztak vele személyesen.
  • Ismét választunk
    Alig egy hónap és ismét urnához járulhatunk. A választási küzdelmekben szereplők igényei, céljai több oldalról is értékelhetőek, megközelíthetőek, elemezhetőek.
  • Pünkösd örök ünnep
    Sokaknak a pünkösdről csak bizonyos népszokások jutnak eszükbe, de valójában fogalmuk sincs, miről is szól. A karácsony, a húsvét még csak mond valamit, de e nap már szinte semmit, legalábbis ami benső tartamát illeti.
  • Demonstrált a Mi Hazánk és a transzneműek is
    Antiglobalista tüntetést tartott vasárnap Budapesten a Mi Hazánk. „Mutassuk meg, hogy van még igazi antiglobalista erő Magyarországon! Mondjunk NEM-et a WHO-szerződésre! NEM-et a vendégmunkásokra! IGEN-t a készpénzhasználatra” – foglalták össze a rendezvény mondanivalóját.
  • A nagy francia forradalom követői liberális eszmerendszerükkel Magyarország, így Európa sírásói voltak
    Május 20-án végezték ki Martinovics Ignác (1755-1795) ferences rendi szerzetest, teológiai doktort, a magyar jakobinus mozgalom fő szervezőjét a Vérmezőn. Martinovics és társai megítélése mindmáig nincs tisztázva.
  • A három rosszhírű úr
    A három rosszhírű úrról egyébként meglehetősen ellentmondásosak a történetek, még olyan leírás is van, amely szerint az egyház mindhármukat törölte volna a szentek sorából. Persze nem azért, mert májusi hideget hoztak, hanem azért, mert nem bizonyult igaznak a mártíromságuk.