Felmérés: Pellegrini a legmegbízhatóbbnak tartott politikus – Bugár Béla a második legmegbízhatatlanabb

Felmérés: Pellegrini a legmegbízhatóbbnak tartott politikus – Bugár Béla a második legmegbízhatatlanabb

A Focus-ügynökség legfrissebb felmérése szerint Peter Pellegrini smeres kormányfő a legmegbízhatóbbnak tartott politikus a megkérdezettek körében. A válaszadók 51,6 százaléka tartja megbízhatónak. Pellegrini ráadásul a Smer választóin belül is 97:85 arányban le tudta gyűrni a párt elnökét, Robert Ficot. 

A második helyen Zuzana Čaputová megválasztott államfő végzett, akit 49,4 százaléknyian tartanak megbízhatónak. A korábbi első helyezett, a leköszönő államfő, Andrej Kiska 31,9 százalékot kapott.

A lista végén Štefan Harabin kullog, akit a megkérdezettek 21,4 százaléka tart megbízhatónak. Őt tartják a legtöbben megbízhatatlannak: 74,6 százalék.

Utolsó előtti helyen végzett Bugár Béla, a Most-Híd elnöke, akibe csak 23,1 százaléknyian helyezik bizalmukat, ellenben 73,5 százalék szerint megbízhatatlan, mint politikus. Ez utóbbi a lista második legrosszabb eredménye. Bugárt januárban még a megkérdezettek 27,5 százaléka tartotta hitelesnek, és még a lista hatodik helyén volt. Azóta Marián Kotleba és Robert Fico is megelőzte őt. Saját választói rétegén belül 88 százaléknyian tartják őt hitelesnek, szavazóbázison belül ennél kisebb értékkel csak Alojz Hlina rendelkezik.

Kotleba a lista alján a harmadik legrosszabb helyezést érte el, 23,3 százalék szerint megbízató, de 72,4 százalék szerint nem az.

Hírdetés

Robert Fico, a Smer elnöke a 15-fős listán a 11. helyet foglalta el, 23,9 százalék véli őt megbízható politikusnak, de 72,8 százalék nem. Ennek ellenére Fico nemrég kijelentette, ő akarja „győzelemre vezetni pártját” a jövő évi parlamenti választásokon.

A lista teteje egyébként elég vegyes összetételű: ott van a szlovák nemzeti-baloldal felé húzódó Smer kormányfője, Pellegrini, a balliberális Čaputová, az egykori smeres egészségügyi miniszter, Drucker, aki pár hét erejéig belügyminiszter is volt.

A teljes lista alább tekinthető meg. Infrografika: HNonline.sk

!function(e,t,s,i){var n=”InfogramEmbeds”,o=e.getElementsByTagName(“script”)[0],d=/^http:/.test(e.location)?”http:”:”https:”;if(/^\/{2}/.test(i)&&(i=d+i),window[n]&&window[n].initialized)window[n].process&&window[n].process();else if(!e.getElementById(s)){var r=e.createElement(“script”);r.async=1,r.id=s,r.src=i,o.parentNode.insertBefore(r,o)}}(document,0,”infogram-async”,”https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js”);

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »