Felmérés nõnapra: melyek a "tipikus" nõi és férfi erények?

A romániaiak több mint hatvan százaléka ünnepli a nők napját, a megkérdezettek nyolcvan százaléka pedig vesz ajándékot a nőknek március 8-án – derül ki az IRES közvélemény-kutató felméréséből. A nők 85 százaléka mondta azt, hogy szokott ajándékot kapni, elsősorban virágot, de erre is számítanak.

A felmérésben arra is rákérdeztek, hogy szerintük melyek a tipikusan női jó tulajdonságok. A leggyakoribb válaszok között a szorgosság, szépség, gyengédség, megértés, jóság, érzékenység szerepelt. Ehhez képest a legjellemzőbb férfierényeknek a gyakorlati érzéket, munkabírást, önbizalmat, a nők iránti tiszteletet és az udvariasságot tartották.

A rossz tulajdonságok között a nőknél a “lepcsesszájúság”, a zsörtölődés és a pletykálkodás szerepelt, a férfiaknál az alkoholizmus, a hűtlenség és az arrogancia.

A munkahelyi viszonyokat illetően 23 százalék mondta azt, hogy jobban egyezik a férfiakkal, 33 százalék, hogy a nőkkel, 30 százalék pedig, hogy mindkét nemmel egyformán. A megkérdezettek 22 százaléka tartja jónak, hogy nő legyen a főnöke, 31 százalék, hogy férfi, 28 százaléknak mindegy.

A teljes felmérés itt tekinthető meg.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »