Felmérés: minden negyedik brit lemondott a rendszeres húsfogyasztásról a drágulás miatt

Felmérés: minden negyedik brit lemondott a rendszeres húsfogyasztásról a drágulás miatt

A megugró élelmiszer miatt minden negyedik brit állampolgár kénytelen lemondani a napi húsfogyasztásról – derül ki az Ipsos ügynökség Sky Newsnak készített felméréséből.

A 2061 fős reprezentatív mintavétellel készülő felmérés 16 és 75 év közötti vásárlókat szólított meg. Az eredmények rámutattak, hogy négyből három brit állampolgár kénytelen a fűtést is lejjebb csavarni  az emelkedő gázárak miatt.

A britek 80 százaléka aggódik az élelmiszerárak gyors drágulása miatt, az emelkedő megélhetési költségeket leginkább az alacsonyabb jövedelműek szenvedik meg.

Hírdetés

A közüzemi díjak átlagos éves drágulása 700 fontra (829 euróra) rúgtak idén, áprilisban 54 százalékkal emelkedett az árplafon, októberben, az új fűtési szezonnal kezdődően pedig további drágulásra kell számítani.

A közvélemény-kutatás szerint minden ötödik brit háztartásnak hitelt kellett felvenni a napi megélhetési költségeinek finanszírozására, többségük épp a rezsiszámlákat fizeti a felvett hitelből.

Az Egyesült Királyságban a gáz és gázolaj ára történelmi csúcsra emelkedett az orosz-ukrán háború – és a kapcsolatosan szankciók – miatt. Idénre 10 százalékos általános inflációt jósolnak a szigetországban.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »