Felmérés: kiderült, hogy az emberek mennyire elégedettek a pozsonyi városi tömegközlekedéssel

Felmérés: kiderült, hogy az emberek mennyire elégedettek a pozsonyi városi tömegközlekedéssel

A pozsonyi városi tömegközlekedéssel az utasoknak csaknem a kétharmada elégedett – derült ki a Focus ügynökség közvélemény-kutatásából, melyet a Pozsonyi Közlekedési Vállalat készíttetett idén májusban. A felmérésben 1016 adatközlő vett részt.

A felmérés szerint a pozsonyi városi tömegközlekedéssel az utasok 64%-a elégedett, míg a 35%-uk nem.

Értékeljük a tömegközlekedést igénybe vevő nyilvánosság pozitív visszajelzéseit a tömegközlekedés minőségének javításával kapcsolatban. A felmérés arra is rámutatott, hogy mi gátolja az utasokat. Igyekezni fogunk, hogy fokozatosan jobbá tegyük a dolgokat, és a pozsonyi városi tömegközlekedést használó utasok elégedettebbek legyenek“ – mondta a a Pozsonyi Közlekedési Vállalat vezérigazgatója, Milan Urban.

A felmérésből az is kiderült, hogy az utasoknak a 72%-a egy héten legalább egyszer igénybe veszi a városi tömegközlekedést, míg az utasok 41%-a naponta utazik tömegközlekedési eszközökkel. Az utasok 56%-a munkába utazik városi tömegközlekedéssel, 39%-uk bevásárlás miatt veszi igénybe a tömegközlekedési eszközöket, míg a válaszadók 36%-a orvosok és hivatalok meglátogatása miatt száll tömegközlekedési eszközre.

Hírdetés

A leggyakoribb oka annak, hogy az emberek nem akarják igénybe venni a tömegközlekedési eszközöket igénybe az az, hogy a saját autójukkal való közlekedést részesítik előnyben. A válaszadóknak több mint a 33%-a úgy nyilatkozott, hogy a foglalkozásuk rugalmasságot igényel, ezért saját autóval kell közlekedniük. A pozsonyi tömegközlekedési eszközök kihasználatlanságának további okai közé a céges autó használatát, a gyerekek óvodába és iskolába való szállítását, a rugalmasságot, valamint a nagyobb komfortot jelölték meg.

A városi tömegközlekedéssel kapcsolatban a megkérdezett utasok 32%-a az utazás alacsony szintű kultúrájára, 24%-uk pedig az alacsony szintű kényelemre panaszkodott. A válaszadók 23%-a a járatok késésére, valamint az összeköttetések hiányosságára panaszkodott, míg a 22%-nak az összeköttetések kiesése okoz problémát.

Webnoviny.sk

Nyitókép: SITA/Marko Erd


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »