Felmérés: Ezek a tavalyi év legolvasottabb lapjai

Felmérés: Ezek a tavalyi év legolvasottabb lapjai

Tavaly az ország legolvasottabb napilapja a Nový čas, a Pravda és a Plus jeden deň volt – derült ki a MML–TGI 2017-es évre vonatkozó felméréséből, melyet a Median SK hozott nyilvánosságra.

A Nový časnak a tavalyi évben is sikerült megtartania a vezető pozícióját. Szlovákia lakosságának a 14,5 %-a olvasta, ami azt jelenti, hogy naponta mintegy 650 ezren böngészték át a lapot.

A legnagyobb mélyrepülést a Sme napilap szenvedte el, melynek köszönhetően a negyedik helyre süllyedt. 2016-ban a 6 %-os olvasottságával a második legolvasottabb napilap volt, ám 2017-ben már a Pravda (5,9 %-os olvasottság) és a Plus jeden deň (5,7 %-os olvasottság) is megelőzte. A Sme napilap 5,5 %-os olvasottsága 2017-ben csupán a negyedik helyre volt elég.

A ranglista további helyezéseit a Šport (3,8 %), a Korzár (3,4 %), a Hospodárske noviny (3 %), a Denník N (2,2 %) és az Új Szó (1,3 %) érte el, míg a tizedik helyet a Košice: dnes (0,4 %) regionális napilapnak sikerült megszereznie.

Hírdetés

A legolvasottabb hetilapoknál az első helyet a Plus 7 dní szerezte meg 7,4 %-os olvasottsággal, utána következik a Báječná žena 5,7 %-kal, míg a ranglista dobogós harmadik helyén a Nový čas pre ženy és a Život osztozik 5,4 %-os olvasottsággal. A negyedik és az ötödik helyen az Eurotelevízia (3,4 %) és a Slovenka végzett (3,3 %).

A kéthetente megjelenő lapok közül a legtöbben a TV maxot (4,9 %), a Tele plust (2,3 %) és a Relaxot (1,5) olvasták. A havilapok közül 2017-ben a legtöbben a Záhradkár című lapot (6,9 %), a Zdraviet (6,8 %), valamint az Evát (4,9 %) és az Emmát (4,7 %) olvasták.

Teraz.sk

Nyitókép: Attelier.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »