Felmérés: A szülők 40 százaléka június elsejével iskolába küldené a gyerekét

Felmérés: A szülők 40 százaléka június elsejével iskolába küldené a gyerekét

A szülők negyven százaléka már június elsejével visszaküldené az iskolapadba vagy az óvodába a gyerekét – derült ki az AKO-ügynökség közvélemény-kutatásából, amelyet 1098 fő megkérdezésével készítettek.

A szülők azonban azt a feltételt szabták, hogy ne romoljon a járványügyi helyzet Szlovákiában.

A megkérdezett szülők 45,8 százaléka válaszolta, hogy biztosan engedné visszatérni az óvodába gyermekét, bizonytalan „talán”-t csak a szülők 12,7 százaléka mondott. Azok aránya, akik biztosan nem engedik vissza gyermeküket az óvodába a járvány végéig 27,8 százalék, a bizonytalan „talán nem” választ 9,9 százaléknyian választották. Nem tudott válaszolni 3,8 százalék.

Hírdetés

A szülők 43,4 százaléka „biztosan” engedné június 1-jével újra iskolába járni gyermekét, bizonytalan igent 19,4 százaléknyian válaszoltak. A szülők 22,2 százaléka biztosan nem engedné még iskolába gyermekét, bizonytalan „talán nem” választ adott 6,8 százaléknyi megkérdezett személy.

A felmérés szerint az alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkező szülők válaszolták azt, hogy még nem engednék vissza a gyermeküket az óvodába vagy az iskolába.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »