Felmérés: a menza helyett a szülők inkább főznek a gyerekre

Felmérés: a menza helyett a szülők inkább főznek a gyerekre

Kutatás készült arról, hogy a szülők mennyi zsebpénzzel engedik iskolába gyermeküket. A válaszokból az is kiderült, milyen ételeket fogyasztanak a gyerekek legszívesebben az iskolában.

A szülők közel fele nem szokott zsebpénzt adni gyermekének, egyharmaduk naponta ezer forint alatti összeget biztosít ennivalóra iskolába induláskor – derül ki a Pek-Snack sajtóközleményéből.

Az 1308 főt megkérdező online kutatásából az is kiderült, hogy

tízből kilenc szülő szokott otthon tízórait csomagolni gyermekének.

A péksütemények érezhetően kézenfekvő megoldást jelentenek, mert ha vásárlásról van szó, akkor a szülők mintegy háromnegyede e mellett dönt. Nagy népszerűségnek örvendenek még a gyümölcsök és zöldségek, illetve az előre elkészített szendvicsek.

A válaszadók mintegy 21 százaléka engedi gyerekét az iskolába 1000-2000 forint közötti összeggel, míg napi kétezer forintnál többet a nyilatkozók csak elenyésző része, 3,6 százalék ad.

A jelenlegi áremelkedések sok szülőt arra késztetnek, hogy gyakrabban készítsenek otthon ételt. A szülők 73 százaléka azt nyilatkozta, saját maga előre készít ételt gyermekének az iskolába. A válaszadók 25 százaléka nem mond le az iskolába indulók esetében a boltban vásárolt harapnivalókról, mivel praktikusabb és időtakarékosabb így megoldani a helyzetet.

A kutatásból kiderül, hogy a gyermekek 76 százaléka hetente többször fogyaszt pékárut, naponta szinte minden harmadik iskolás. A felmérés arra is rámutatott, hogy a gyermekek körében a legnépszerűbb a kakaós csiga. Ezt követi a sajtos pogácsa, a zsömle, a kifli, a sajtos rúd, a fánk, a pizza, a túrós batyu, végül pedig a muffin.

Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »