Felmérés: a lakosság 35%-a oltatná be magát koronavírus ellen

Egy felmérés szerint Romániában csupán a lakosság 35 százaléka oltatná be magát a koronavírus ellen. További 27 százalékuk még mérlegeli, hogy mit tegyen.

Hírdetés

Az Avangarde közvélemény-kutató társaság január 15. és 17. között végzett, 3,5 százalékos hibahatárú telefonos felmérése során a megkérdezettek 30 százaléka válaszolta, hogy biztosan nem fogja beoltatni magát. A fennmaradó nyolc százalék nem adott választ a kérdésre. Az oltást igénylők alacsony aránya a koronavírus-oltással szembeni bizalmatlanságra vezethető vissza. A megkérdezettek 39 százaléka válaszolta, hogy nem bízik a Covid-19 elleni vakcina hatékonyságában. Ennél alacsonyabb, 37 százalék volt azoknak az aránya, akik bizalmuknak adtak hangot.

A megkérdezettek elsöprő többsége (77 százalék) válaszolta, hogy február 8-ától vissza kellene térni a jelenléti oktatásra, valamint azt, hogy nem értenének egyet egy újabb teljes karanténnal (79 százalék). Az esetleges teljes karantént a megkérdezettek csupán 17 százaléka tartja helyesnek. (mti)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »