Felmentéssel felérő hatályon kívül helyezés a Budaházy-Hunnia ügyben

A jog és a nemzeti ellenállók ünnepe ez a nap, amikor közel tíz hihetetlenül kemény év után a Budaházy György és 16 hazafitársa ügyében a Fővárosi Ítélőtábla dr. Lassó Gábor bíró által vezetett tanácsa megsemmisítő erejű másodfokú határozatot hozott. Négy súlyos törvénytelenségi ok miatt is hatályon kívül helyezte a 2009 óta a gyurcsányi boszorkánykonyhában kifőzött, koholt bizonyítékok alapján meghurcolás alatt álló, sokéves előzetes letartóztatást, házi őrizetet és lakhelyelhagyási tilalmat elszenvedett Budaházy Györgyöt és társait terrorcselekmény és más bűncselekmény miatt összesen 125 év fegyházra ítélő, 2016. augusztus 30-án született elsőfokú ítéletet. Egyúttal megszüntetett a bíróság minden kényszerintézkedést a hazafiak ellen, így ők végre szabadon mozoghatnak hazánkban, a Kárpát-medencében, hogy együtt védhessük meg hazánkat a külföldi és belföldi Soros zsoldosok ellen.

A diadalittas hazafias közönség előtt közel egy órán kerül ismertette dr. Lassó Gábor a másodfokú határozatot, amely ízekre szedte és megsemmisítette az elsőfokú ítéletet. A négy hatályon kívül helyezési ok közül egy is elég lett volna, de így együtt a négy mindenben visszaigazolja a védelem és a nemzeti jogvédők álláspontját arról, hogy példátlan justizmord született Budaházyék ellen.

A négy ok:
1. a nyilvánosság törvénytelen kizárása a vád terhelő korontanújának kihallgatásakor
2. az ítélet indokolási kötelezettség súlyos és többszörös megsértése (pl. a szóbeli indokoláshoz képest teljesen más indokok szerepeltek az írásbeli ítéletben, amelyet övező hivatali bűncselekmények miatt a Nemzeti Jogvédő Szolgálat feljelentése miatt jelenleg is nyomozás zajlik, a védelem által csatolt bizonyítékok és indítványozott bizonyítási indítványok figyelmen kívül hagyása)
3. a tényállás hiányos felderítése (pl. adós maradt az elsőfok azzal, hogy Budaházy miként “bujtotta fel” társait különböző erőszakos és rongálási cselekményekre)
4. védelemhez való jog súlyosan sérült (pl. több esetben közel 3 év késedelemmel kapta meg a védelem a tárgyalási jegyzőkönyveket, amely miatt nem volt lehetőségük a védekezési jogukat gyakorolni, a bíró kiemelte, hogy ilyen ok még nem merül fel előttük soha!)

Az új eljárásban a teljes bizonyítás megismétlésére nincs szükség, de a vád terhelő koronatanúját újra meg kell hallgatni, és részletes tényállást kell megállapítani és értékelni kell a tárgyalási szakban beszerzett bizonyítékokat is, illetve el kell bírálni a védelem bizonyítési indítványait. (pl. a terhelő hangfelvétel hitelességét cáfoló hangszakértői véleményt).

Hírdetés

Ezek után már gyakorlatilag nincs szakmai esély Budaházyék bűnösségének ismételt kimondására, így most az újonnan felálló, nemzeti radikális szavazatok százezreivel kétharmadot szerzett kormánytöbbség által irányított Országgyűlésnek mielőbbi megkerülhetetlen politikai és erkölcsi kötelessége végleg pontot tenni ennek az ügynek a végére és ennek keretében Budaházyék amnesztiáját, illetve meghurcoltatásaik miatti jóvátéletét törvénnyel elrendelni !

A mai győzelemmel felérő eredmény sokunk közös, sokéves erőfeszítéseinek eredménye, amelyért dicséret és elismerés illeti elsődlegesen a meghurcolt vádlottakat, szeretteiket (köztük 25 gyermek), védőiket, köztük Szikinger István vezető védőt és a többek közöttt nemzeti jogvédős ügyvédeket, a nemzethű hazafias közösséget, az ügy nemzeti lobbistáit, köztük Gonda Lászlót, Morvai Krisztinát, Mikus Mártont, és Varga Domonkos Györgyöt is ideértve, és végül, de nem utolsósorban a bírói esküjükhöz hű, példaértékű szakmai felkészültségről és tisztességről tanúságot tevő másodfokú bírói tanácsot, amelyet dr. Lassó Gábor bíró vezetett.

Budaházy Györggyel közös értékelések a döntés után:

Saját szakmai értékelésem a döntés után:


Forrás:gaudinagytamas.hu
Tovább a cikkre »