"Felmelegítette" régi terveit a vásárhelyi elöljáró

"Felmelegítette" régi terveit a vásárhelyi elöljáró

Marosvásárhely régi-új polgármestere, Dorin Florea ott folytatná a munkát, ahol abbahagyta, ötödik mandátumában azokat az elképzeléseit szeretné kivitelezni, amelyekről évek óta beszél, és amelyeket elmondása szerint mások lehetetlenítettek el – számol be Szucher Ervin a kronika.ro-n.

Ezt Florea keddi sajtótájékoztatóján mondta, majd újdonságként bejelentette, hogy az elkövetkező években egy úgynevezett harmónia-emlékművet állíttatna fel a megyeszékhelyen, melynek megalkotására román és magyar képzőművészeket szeretne felkérni.

Dorin Florea külön köszönetet mondott azoknak a magyar nemzetiségű városlakóknak, akik szavazatukkal idén is őt támogatták. „Olyan emberekről van szó, akik megértették, mit jelentenek a város tervei” – dicsérte magyar szavazóbázisát az újrázó elöljáró, aki viszont durva hangnemben kiosztotta a magyar politikusokat, a másként gondolkodókat és azok őseit. „Nehezen hittem el, hogy egyesek még manapság is képesek gyűlöletet szítani a városban. Ezt tették évszázadokkal ezelőtt is, hogy csak a feudális korszakig menjünk vissza. Így soha nem fognak nyerni Marosvásárhelyen” – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, ő nem tud arról, hogy a románok közül valaki hasonlóan viselkedett volna.

Dorin Florea az újságírókra is ráförmedt: „Tudom, hogy ki mit tett a kampány alatt!” Szerinte nagyrészt a sajtó a hibás azért, ami manapság Romániában történik. Amikor arra kérték, magyarázza el, miért kapott tizenkétezer szavazattal kevesebbet, mint néhány évvel ezelőtt, a liberális politikus többek között ismét a médiát okolta. Másrészt azzal indokolta a szavazatvesztést, hogy sokan azért nem mentek el szavazni, mert amúgy is biztosak voltak abban, hogy újból ő nyeri a választást, harmadrészt pedig sokan külföldön dolgoznak.

A négyéves terveiről kérdezett polgármester a parkolóházak létesítését, az új Maros-híd megépítését, a Segesvári út meghosszabbítását majd négysávosra való szélesítését, a szakiskolák újraszervezését, a ratosnyai víztározóhoz való csatlakozás kialakítását és a vasútvonal hatékonyabbá tételét említette. Valamennyi elképzelését már az elmúlt ciklusokban is hangoztatta.

A bűnügyi pereiről szólva annyit mondott, hogy az elmúlt másfél évtized alatt számos feljelentést fogalmaztak meg ellene, de azokat tisztázta a bíróság előtt. „Nem aggódom, a folyó perekben is tisztázni fogom magam” – szögezte le Dorin Florea. A polgármestert az sem zavarja különösképpen, hogy pártja, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) mindössze hat képviselőt juttatott be a városi önkormányzatba, míg az RMDSZ-nek tíz, a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) négy, a Szabad Emberek Pártjának (POL) pedig három tanácsosa lesz. Mint mondta, ő mindig is szokva volt azzal, hogy ellenszélben dolgozzék – írja a kronika.ro.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »