Félmegoldás: a UPC romániai előfizetői nézhetik a magyar–szlovák meccset, az RCS & RDS ügyfelei nem

Félmegoldás: a UPC romániai előfizetői nézhetik a magyar–szlovák meccset, az RCS & RDS ügyfelei nem

Csak az erdélyi magyar tévénézők egyik fele tudja követni a Magyarország és Szlovákia labdarúgó-válogatottja között hétfőn este zajló Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést.
Bár a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) illetékesei az elmúlt napokban többször is azt harangozták be, hogy a technikai akadály is elhárult a zökkenőmentes sportközvetítések elől, ez a jelek szerint mégsem valósult meg maradéktalanul.

Hírdetés

Hétfőn este a UPC romániai előfizetői zavartalanul követhetik a magyar-szlovák mérkőzést, nem mondhatják azonban el ugyanezt magukról a nagyváradi Teszári Zoltán tulajdonában lévő kábelszolgáltató, a Digi ügyfelei.

Erdély több pontjáról – Temesvártól Aradon, Nagyváradon és Kolozsváron keresztül Sepsiszentgyörgyig –, több forrásból is úgy értesültünk, hogy az RCS & RDS előfizetőinek tévéképernyőjén a geokódoláskor szokásos felirat olvasható: „Szerzői jogi korlátozás miatt jelenlegi műsorunk kizárólag Magyarország területén látható”. Sokatmondó ugyanakkor, hogy a szlovák közszolgálati televízió csatornája, az STV1 nem kódolja ugyanezt a mérkőzést, így azok a romániai kábeltelevíziós előfizetők, akiknek a csomagjában megtalálható ez az adó, zavartalanul követhetik a magyar–szlovák összecsapást. Hasonló a helyzet a német RTL csatornával, amely úgyszintén nem blokkolja sportközvetítései külföldi sugárzását, így hétfőn este Romániában is nézhető az Észak-Írország és Németország futballválogatottjának EB-selejtezőmérkőzése.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »