Fellendíti a játékpiacot a foci vb

A Játéksziget üzlethálózatot tulajdonló Formatex közel 700 fő bevonásával készült felmérése szerint a családok háromnegyede nézni fogja a foci vb-t, közel ugyanennyien gondolják úgy, hogy a foci a legfiúsabb sport, a válaszadók egy nyolcada szerint azonban a vízilabda az.

Míg az angolszász kultúrában a meccsnézés az egyik legkedveltebb apa-fia elfoglaltság, addig nálunk az apák jobban kedvelnek együtt kirándulni gyermekeikkel, megelőzve a focizást, a biciklizést, a társasjátékozást és a tévénézést. Ugyanakkor amikor foci Európa-, vagy világbajnokság zajlik, akkor 15-20 százalékkal emelkedni szokott az értékesítésünk a Játéksziget üzletekben – ismertette a Formatex által elvégzett felmérés eredményeit Borhi János, a cég ügyvezetője.

A szakember szerint az idő előtt beköszöntő nyár fellendítette a kerti és strand játékok forgalmát; a tavalyi év hasonló időszakához képest 37 százalékkal, a labdarúgó esemény pedig a sport kellékek, focikapuk és labdák, Soccer Starz focista figurák, egyéb szurkolói termékek területén jelentett növekedést.

Hírdetés

Továbbra is a foci a legnépszerűbb és legfiúsabb sport a válaszadó családok szerint, a leglányosabbnak a szülők 70 százaléka a ritmikus sport gimnasztikát és a tornát, 22 százalékuk pedig a műkorcsolyát és a jégtáncot tartja. A családok 30 százaléka nem együtt sportol, hanem mindenki külön jár edzésre.

A Játéksziget korábbi kutatása világított rá arra, hogy majdnem annyian játszanak számítógépen focis játékot, mint amennyien futballoznak otthon.

A felmérésből az is kiderült, hogy fociedzésre a válaszadók 37 százaléka jár. Arra a kérdésre, hogy milyen focihoz kapcsolódó játékkal játszottak valaha, a legtöbben a csocsót emelték ki, amit a számítógépes játékok és a gombfoci követ, majd az asztali rugós foci, végül a mobiltelefonos applikáció zárja a sort a megkérdezettek szerint.

Idén mind a fiúk, mind a lányok körében a sport, kaland vagy tánc táborok a legnépszerűbbek. A lányok több mint tíz százaléka tervez kézműves, alkotó táborba menni és közel ugyanennyien mennek napközis táborba is, ezt követik a nyelvi táborok. A lányok kevesebb mint 1 százaléka vesz részt számítógépes táborban, ugyanakkor a fiúknál ez 4 százalék. A családok közel 20 százaléka 20 és 30 ezer forint között költött nyári táborra, 11 százalék pedig 30- 40 ezer forint között, de tíz százalék alatt van az olyan családok aránya, ahol gyerekenként 50 ezer forintnál drágább tábort választanak, a családok több mint fele 20 ezer forint alatt költ nyári táborozásra, 37,1 százalékuk viszont nem választ nyári tábort gyermekének.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »