Fellélegezhet két doppingügyes úszó

Fellélegezhet két doppingügyes úszó

Két orosz és egy brit doppingügybe keveredett sportoló zöld utat kapott a riói olimpiára. A versenyzők folyamatosan érkeznek Brazíliába, a megnyitóra szombaton kerül sor a Maracana stadionban.

Már csak három nap van hátra az olimpia kezdetéig, a sportolók folyamatosan érkeznek Rióba.

A Frankfurtból induló német kontingensben az Európa-bajnok férfikézilabda-válogatott is ott volt. „Bízunk magunkban, Európa-bajnokok vagyunk. Ha kiiktatjuk a gyengeségeinket – mint ahogy tettük a felkészülésünk során –, nem látok sok olyan csapatot, amely le tudna győzni minket. Persze ehhez a legjobbat kell nyújtanunk” – mondta Andeas Wolff, a csapat kapusa.

Két orosz sportoló is ott lehet az úszóknál, a Nemzetközi Úszószövetség zöld utat adott Vlagyimir Morozovnak és Nyikita Lobincevnek. Előzőleg annak ellenére tiltották el őket az olimpiától, hogy nem követtek el doppingvétséget. Mindketten tagjai voltak a 2012-es játékokon bronzérmet szerző 4×100-as orosz váltónak.

Fellélegezhet a britek olimpiai ezüstérmes kerékpárosa is, Elizabeth Armitsteadet ugyanis tisztázta a Nemzetközi Sportdöntőbíróság, így indulhat a játékokon. A 27 éves bringás szereplése azok után került veszélybe, hogy egy év alatt háromszor is elmulasztott mintát adni a doppingellenőröknek.

Rájár a rúd viszont az ausztrálokra. Az olimpiai faluban tapasztalt hiányosságok után most betegség miatt főhet a fejük. Az ausztrál női vízilabda-válogatott négy tagját ugyanis gyomorhurut miatt különítették el a többi sportolótól.

Közben már az utolsó simításokat végzik a legendás Maracana stadionban. A kilencvenezer néző befogadására alkalmas arénában lesz az olimpia nyitóünnepsége, amely magyar idő szerint szombaton 0 óra 15 perckor veszi kezdetét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »