Fellázadtak a rabok, többen meghaltak

Három rab meghalt és 14 megsebesült egy börtönlázadás során csütörtökön Mexikó északi részén – közölték csütörtökön Nuevo León mexikói állam hatóságai.

A fegyenclázadás a Topo Chico büntetés-végrehajtási intézetben tört ki – tudatta Manuel Gonzales főügyész. Ugyanebben a börtönben februárban is véres összecsapások voltak a rabok között, amelyek során legalább 52-en meghaltak és tizenketten megsebesültek. Az akkori incidensben a Mexikó legkegyetlenebb drogkartelljének tartott Los Zetas két rivális frakciója csapott össze. A hatóságok akkor több mint 200 fegyvert foglaltak le, s a börtön néhány dolgozóját is letartóztatták.

Az újabb incidens mindössze napokkal Jaime Rodrigeznek, Nuevo León kormányzójának a büntetés-végrehajtási intézetben tervezett látogatása előtt történt. Miguel Ángel Osorio Chong mexikói belügyminiszter a Radio Formula rádióadónak adott csütörtöki interjújában elmondta: a korábbi incidens rávilágított arra, hogy a börtönben nem érvényesült a fegyelem, hanem a büntetlenség légköre és korrupció uralkodott ott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »