Felkészülés: Nem bírt egymással a DAC és a Topolya

Felkészülés: Nem bírt egymással a DAC és a Topolya

A Törökországban edzőtáborozó dunaszerdahelyi DAC csütörtök kora délután lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését is, ezúttal a szerb élvonalban szereplő vajdasági Topolya ellen mérkőztek meg a sárga-kékek.

Harmadik felkészülési mérkőzését is lejátszotta a dunaszerdahelyi DAC. A Pozsonyligetfalu és a Ferencváros legyőzése után a sárga-kékek ezúttal nem bírtak a szerb élvonalban szereplő vajdasági Topolyával.

A találkozót a helyszínen tekintette meg a két klub tulajdonosa, Világi Oszkár és Zsemberi János is.

A Joao Janeiro vezette DAC jól kezdett és már a mérkőzés elején megszerezhették volna a vezetést, Nebyla azonban a lécet találta telibe. Az első játékrész további részében nem sok lehetőség adódott a csapatok előtt, kiegyenlített játék folyt a pályán. A Topolya az első félidő végén a csapatkapitány Tomanović révén került helyzetbe, de kimaradt a helyzet, így gól nélkül zárult az első félidő.

Szünetről visszatérve a sárga-kékek gyorsan megszerezték a vezetést, Petrović rúgott lyukat a saját kapuja előtt, Veselovský pedig nagyszerűen reagált, és kapásból a hosszú alsóba lőtt.

A DAC nem sokáig élvezhette előnyét, ugyanis a Topolya nem egész három perccel később kiegyenlített egy szöglet után Ratkov egalizált.

Az egyenlítés követően a DAC játszott aktívabban, több helyzetet is kidolgoztak a sárga-kékek, de újabb gólt már egyik gárda sem tudott szerezni. A sárga-kékek pedig közelebb jártak a gólhoz a 83. percben Dimun megeresztett bombáját Filipović hárította. A DAC ezzel harmadik felkészülési mérkőzésén is veretlen maradt, mi több Joao Janeiro irányítása alatt a sárga-kékek még nem szenvedtek vereséget.

Hírdetés

A dunaszerdahelyi együttes legközelebb szombaton lép pályára az orosz másodosztályban szereplő Kuban Krasznodar ellen 14 órától.

Felkészülési mérkőzés:

FC DAC 1904 – FK TSC Topolya 1-1 (0-0)

Papillon Sports Center, Belek

Gólszerzők: Veselovský (47.) ill. Ratkov (49.)

DAC: Vantruba – Andzouana, Malý, Brunetti, Ciganiks – Dimun – Balić, Veselovský (Njie 73.), Nebyla (Verlinden 73.) – Moumou (Sharani 67.), Krstović. Vezetőedző: Joao Janeiro.

Topolya: Filipović – Varga, Čalušić, Petrović – Tomanović – Stanojev, Djakovać, Banjac, Krsmanović – Ratkov, Škuletić. Cseréltek: Stojković, Antonić, Leandro, Bocskay, Dolmagić, Stoiljković, Vukić, Stanojlović, Šušnjar. Vezetőedző: Žarko Lazetić.

A találkozó összefoglalója Videón.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »