Felkerült a netre a német szélsőjobboldali párt több ezer tagjának minden személyes adata – ez belefér a nagy német demokráciába

Nyilvánosságra kerültek vasárnap a legnagyobb parlamenten kívüli német párt, az Alternatíva Németországnak (AfD) stuttgarti programalkotó kongresszusán résztvevő küldöttek adatai. Az interneten a több mint kétezer küldött neve, születési dátuma, lakcíme, telefonszáma, e-mailcíme és párttagsági sorszáma jelent meg.

Magyar Menedék - Badiny

Az AfD társelnöke, Jörg Meuthen a párt közleménye szerint úgy véli, hogy a listát megjelentető portál “baloldali szélsőségesekhez köthető”.

A társelnök a küldöttlista nyilvánosságra kerülésével és a pártkongresszus elleni, szombaton zavargásba torkollt tüntetésekkel kapcsolatban felszólította a szövetségi kormányt, “és különösen Heiko Maas igazságügyi minisztert, hogy szálljon szembe végre a baloldali szélsőségességgel”. A lista az indymedia.org egy német nyelvű oldalán jelent meg. A portál már régóta a különféle baloldali, kritikai mozgalmak gyűjtőhelyének számít, sok országban jelen vannak.

A 2013-ban alapított AfD a szombat-vasárnapi stuttgarti kongresszuson alkotja meg első részletes programját. Jörg Meuthen szerint a párt “modern konzervatív”, illetve “szabadságelvű” és “hazafias” politikai erőként kívánja meghatározni magát.

Helyszíni beszámolók szerint vasárnap véglegesítették a programnak azt a részét, amely szerint az iszlám nem tartozik Németországhoz, ezért a többi között be kell tiltani a test egészét takaró muzulmán női öltözékek nyilvános viselését, a minaretek építését és a müezzinek tevékenységét, és nem szabad muzulmán intézményeknek megadni az egyházakat megillető közjogi testületi jogállást.

A programban várhatóan szerepel majd egyebek között a sorkatonai szolgálati kötelezettség visszaállítása, az atomerőművek bezárását és a kieső termelés megújuló forrásokra alapozó pótlását jelentő úgynevezett energiapolitikai fordulat leállítása, az euróövezet felszámolása és helyette egy új valutaunió, az északi euró létrehozása, valamint az EU átalakítása a nemzetállamok Európája modell alapján.

Várhatóan szerepel a programban az is, hogy lazítani kell a fegyvertartási szabályokon, bevándorlás helyett a gyerekvállalás ösztönzésével kell törekedni a demográfiai gondok kezelésére, az oktatásban pedig – az elnökség indítványa szerint – a “homo- és transzexualitás egyoldalú hangsúlyozása” helyett a hagyományos családmodellt kell a középpontba helyezni.

hír24


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »