Feljelenthetik a víz- és fűtéshiány miatt balhézó jobbikos képviselőt

Dunaújváros egy részén a tél leghidegebb napjaiban sikerült hosszú időre leállnia a vízszolgáltatásnak, beleértve a távhőt is. Hétfő óta újra stabil a rendszer, de ehhez a helyieknek tüntetniük kellett, a Jobbik pedig feljelentette a közműszolgáltatót. Most pedig az önkormányzat jelentheti fel a képviselőt.

Pintér Tamás jobbikos parlamenti képviselő a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.-t (DVCSH) jelentette fel azután, hogy az a fideszes önkormányzattal való vitája közben elégtelen szolgáltatást kezdett nyújtani a lakosoknak. Érdekesség egyébként, hogy a heves viták hátterében a szolgáltató többségi tulajdonosa maga az önkormányzat.

A helyiek tüntetést is tartottak:

Hírdetés

Miután hétfőn helyreállt a szolgáltatás, csillapodtak az indulatok. Ugyanakkor csütörtökön a város közgyűlésén a helyi lap szerint azt mondta Cserna Gábor fideszes polgármester, hogy a város jegyzője feljelentést tesz azon ellenzéki képviselők ellen, akik rémhíreket, riogatásokat terjesztettek a városlakók körében, akkor, amikor szerintük már megoldódott a probléma.

Bár az egyes képviselők nem lettek megnevesítve, a legaktívabb ellenzéki politikus Pintér volt, így bizonyosnak tűnik, hogy az önkormányzat jogi útra lép ellene amiért a fűtetlen lakásokban élők segítségére kelt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »