Feljelentették Kassa polgármesterét

Egy polgári aktivista, nevezetesen Henrich Burdiga feljelentést tett Richard Raši (Smer-SD) kassai polgármester, és  Ján Palčík városi rendőrfőparancsnok ellen hivatali hatáskörrel való visszaélés gyanúja miatt.

 

Az aktivista a “Nezaplatím EEI ani cent –  občianska neposlušnosť” csoport tagja, akik a városközpontban bevezetett új parkolási rendszer ellen küzdenek. Burdiga szerint a városi rendőrök nem engedték be a polgárokat a júniusi testületi ülésre, ahol a az EEI magáncégnek adtak bérbe újabb útszakaszokat a városban (ez a cég vezette be az új parkolási rendszert). A mozgalomhoz Facebookon eddig több, mint 6 ezer ember csatlakozott.

Linda Šnajdárová, a magisztrátus szóvivője szerint azonban a megengedettnél jóval többet szerettek volna bemenni a testületi ülésre, a 600 fős terembe mintegy ezer tiltakozó szeretett volna bejutni. A városi rendőrök csak meg akarták állítani a konfliktust, de két rendőr is megsérült. A városi rendőrség szintén feljelentést tett az akció szervezői ellen.Az új, több zónára is kiterjedő belvárosi fizetős parkolási rendszerrel elégedetlenek a lakosok, nemrég a polgármester háza előtt is tüntettek.teraz.sk
kép:


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »