Feljelentést tesznek az ORÖ több tagja ellen

Feljelentést tesznek az ORÖ több tagja ellen

Költségvetési csalás gyanújával tesz feljelentést az Országos Roma Önkormányzat több tagja ellen is a szervezet két képviselője. Vajda László és Lakatos Oszkár szerint Farkas Flórián strómanjai megszállták az ORÖ-t, és mintegy 50 millió forintot fizettek ki különféle megbízási szerződések és irodabérlés jogcímen, miközben nem látni, hogy miből fizetik vissza a kormánynak a Híd a munka világába program támogatásait.

A roma önkormányzat képviselői szerint megbízási szerződések és irodabérlés jogcímen történtek a kifizetések. Olyan megyékben is költöttek ilyesmire, ahol az ORÖ-nek nincs is irodája – állítják.

„Balogh János, a jelenlegi Országos Roma Önkormányzat elnöke egy strómanja Farkas Flóriánnak, aki végrehajtja mindazokat a feladatokat, hogy a költségvetést kiszervezzék és a költségvetést Farkas Flórián és Bence Gáborné jóvoltából próbálják hasznosítani és felhasználni” – jelentette ki Vajda László, az Országos Roma Önkormányzat képviselője.

Az ORÖ képviselői pénteken jelezték, hogy feljelentést tettek az ügyben, amelyben a Rom-net szerint már az adóhatóság is nyomoz.

„Az általunk megbecsült jogosulatlan kifizetések február-március hóra elérik az 50 millió forintos nagyságrendet, amely különösen nagy értékű elkövetett költségvetési csalás alapos gyanúját vonhatja maga után” – mondta Lakatos Oszkár, az Országos Roma Önkormányzat képviselője.

Az állam évente mintegy 110 millió forintot biztosít a roma önkormányzatnak intézményfenntartásra – emlékeztettek a képviselők, megjegyezve, hogy továbbra sem látni azt, hogy miből fizetik vissza a botrányos Híd a munka világába program 1,6 milliárd forintos támogatását a kormánynak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »