Feljelentést tesz a Jobbik az ’56-os dal miatt

Hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz a Jobbik az 1956 hatvanadik évfordulójára megjelent dal miatt – olvasható a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott Jobbik-közleményben. A párt szerint a dal a Nemzeti Együttműködés Rendszerének legkínosabb 4 perc 15 másodperce. „Vajon az Orbán Viktor által felkért szerző elvei mennyire felelnek meg a polgári Magyarország családmodelljének?” – teszi fel a kérdést Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője. „Ismert, Desmond Child a homoszexuálisok házasságának és örökbefogadási jogának aktivistája, így felmerül a kérdés: ezt a képet állítja a Fidesz elnöke követendő példának az ’56-os forradalom hatvanadik évfordulóján” – áll a közleményben.

A Jobbik szerint ennél is súlyosabb azonban a dalt övező visszaélések gyanúja. Mint kiderült, a dal eredeti formája már 2007-ben elkészült, az érte fizetett 50 millió forint pedig a piaci ár több tízszerese. „Ez a szám így másodpercenként csaknem 200 ezer forintba került a magyar adófizetőknek, ezért az összegért egy magyar munkavállaló másfél hónapig dolgozik. A zenészszakma egyöntetű álláspontja szerint egy dalnak az elkészítése a legdrágább, speciális technika és szolgáltatások igénybe vételével sem haladhatná meg az 1 millió forintot, ráadásul ezért az összegért számos más magyar előadót is találhattak volna, akinek a munkássága, szellemisége sokkal inkább illik 1956 szellemiségéhez. A Jobbik az elherdált adóforintok miatt hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz a legfőbb ügyésznél” – írják.

Sajtóhírek szerint Desmond Child a zeneszámot ingyen bocsátotta rendelkezésre, ezért a Jobbik szerint joggal merülnek fel az alábbi kérdések:

ki kötötte meg a szerződést Desmond Childdal?

ki döntött az 50 millió forint közpénz elköltéséről?

hova került ez az összeg, ha a producer szerint hozzá nem jutott a milliókból?

lesz-e felelőse annak, hogy a Fidesz-kormány egy homoszexuális jogi aktivistát támogat?


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »