Feljelentéskiegészítés a Ligetben alvó gyerek megrúgása miatt

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Budapesti Nyomozó Ügyészség a vasárnapra virradó éjszaka az Olof Palme sétányon történtek miatt – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Bagoly Bettina közölte: a feljelentéskiegészítés keretében az ügyészség további adatokat szerez be, és azok alapján lehet majd érdemben dönteni a feljelentésről. A feljelentéskiegészítés határideje 15 nap, amely azonban indokolt esetben további 15 nappal meghosszabbítható – tette hozzá.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kedden közleményben tudatta, hogy hangoskodó, a nyugalmukat zavaró járókelők miatt tettek bejelentést a rendőrségen a XIV. kerületi Olof Palme sétányon tartózkodók július 17-én éjjel. A járőrök a szükséges intézkedéseket megtették.

Rendőrök és a Ligetvédők a városligeti Hungexpo irodaházaknál július 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Rendőrök és a Ligetvédők a városligeti Hungexpo irodaházaknál július 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Felmerült a rendőrség szolgálaton kívüli, szabadidejüket töltő hivatásos állományú tagjainak érintettsége, így az ügyben keletkezett iratokat a rendőrség megküldte a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek – írták.

Az intézkedés részleteire, okára sem a rendőrség, sem az ügyészség nem tért ki.

Hétfőn az RTL Klubnak egy nő azt nyilatkozta: a hétvégén a Városligetben, egy sátorban fekvő kislányát kétszer vesén rúgták ismeretlenek.

Az Indexnek elmondta, hogy a sátorban alvó gyerekkel arra riadtak fel 17-én hajnal fél kettőkor, hogy valaki belerúgott a sátorba, eltalálva a kislányt.

Majd amikor kikiabált, hogy egy kislány fekszik a sátorban, azt hallotta, ahogy “visszatrappol” az illető, és “Így kell ligetet védeni!” – felkiáltással még egyszer ugyanoda rúgott, és másodszor is eltalálta a kislányt. A megrúgott gyerek és az édesanyja a kórházba ment kivizsgálásra, a kislánynak nem lett komolyabb baja – számolt be a történtekről a portál.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »