Feljelentés a brassói magyargyűlölő felirat ügyében

Rendőrségi feljelentést tett Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei elnöke a Cenk alatti város egyik épületén megjelent magyarellenes feliratok miatt.

A szövetség szerdai közleménye szerint a brassói Hermányi út 50. szám alatti, kiadásra és eladásra bocsátott irodaépület falára ismeretlenek előbb azt a szöveget festették, hogy „Urăm rasa ungurească” (Gyűlöljük a magyar fajt). „A feliratot később fehérrel lemeszeltek. Ezt követően újabb felirat jelent meg, amelynek részét képezte a „Mi továbbra is gyűlöljük a magyarokat!” mondat is” – állapítja meg a hírlevél.

Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke augusztus 25-én panaszt tett a megyei rendőr-főkapitányságon a magyarellenes feliratok ügyében. A megyei tanácsosi tisztséget is betöltő politikus panaszában azt kérte, hogy járjanak közben a felirat eltávolítása érdekében, és azonosítsák az elkövetőt.

Az RMDSZ közleménye szerint szerdai terepszemléjükön a szövetség Brassó megyei szervezetének munkatársai megfigyelték, hogy a rosszindulatú üzenetet fehérre lefestették. Az RMDSZ megyei szervezete még várja a hivatalos jelentést a rendőr-főkapitányságtól.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »