Feljelent és tagad a fideszes politikus

Feljelent és tagad a fideszes politikus

A hatóságok sem nála, sem rokonai, sem pedig a felesége hozzátartozóinál nem tartottak házkutatást. Erről beszélt lapunknak tegnap Simonka György, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki azt is állítja, semmilyen üggyel összefüggésben nem keresték meg a nyomozók. A kormánypárti politikusról hétfőn az Index írta meg, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) még júliusban házkutatást tartott újkígyósi házánál, valamint felesége szüleinél. A fideszes képviselő közölte, jó hírnév megsértése miatt jogi lépéseket tesz a hírportállal szemben.

A politikus nyilatkozata ellenére továbbra sem kommunikál a KNYF. A szervezet szóvivője tegnap sem cáfolta, de nem is erősítette meg az Index értesüléseit. Nagy Andrea a Magyar Nemzet kérdésére ugyanakkor általánosságban annyit elmondott, hogy az országgyűlési képviselőket védi a mentelmi joguk, így a tulajdonukban álló ingatlanban, lakcímükön, tartózkodási helyükön, illetve irodájukban nem lehet házkutatást tartani, csak akkor, ha a mentelmi joguk fel van függesztve. Lapunk ezért megkereste a Legfőbb Ügyészséget is, azonban kiderült, hogy a hatóság nem kezdeményezte Simonka György képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A kormánypárti képviselő elmondta azt is, többekkel szemben tesz jogi lépéseket. Kiemelte Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció képviselőjét, aki tegnap arra kérte a legfőbb ügyészt, hogy kezdeményezze a parlamentnél Simonka mentelmi jogának felfüggesztését. Továbbá arról beszélt, hogy a képviselőnél tartott házkutatás oka az lehetett, hogy Simonka György rokonai olyan pályázatokon jutottak közpénzekhez, amelyeket ugyanaz a cég bonyolított le, amelynek neve a már felfüggesztett mentelmi jogú, szintén fideszes Mengyi Roland ügyében is előkerült.

Simonka neve egyébként valóban felmerült a Mengyit érintő ügyben. A korrupciós ügyekről heti rendszerességgel beszámoló LMP-s Hadházy Ákos azt állította, hogy Dél-Békésben ugyanaz a pályázatíró cég, a Public Sector Kft. bonyolította le több nagy projekt előkészítését és pályáztatását, mint amelyik Mengyi pályázataival kapcsolatban. Az egyik 1,8 milliárdos programot a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány nyerte el, amelyben Simonka rokonai, munkatársai bukkannak fel.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 09. 21.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »