Felhőtlen keddre számíthatunk

Felhőtlen keddre számíthatunk

Izgalmas lehet a befektetők számára a keddi kereskedés a nemzetközi tőzsdepiacokon, egyelőre ugyanis nehéz megjósolni, hogy a vezető indexek milyen irányt vesznek a piacok nyitásakor. VG-reggel.

Kedd reggel 7 óra körül változóan álltak a főbb ázsiai indexek:

Csökkenéssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói:

Vegyesen zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék:

mínuszban fejezte be a kereskedést. Ugyanakkor

pluszban zárt.

A budapesti tőzsde sem tudott erősödni

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 449,27 pontos, 1,24 százalékos csökkenéssel, 35 819,90 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 9,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára is emelkedett kedd reggelre:

Hírdetés

a Brent ára 0,09 százalékkal 78,21 dollárra,

a WTI ára pedig 0,19 százalékkal 69,02 dollárra nőtt.

A forint árfolyama 7 óra körül így alakult a bankközi devizapiacon:

Egy euróért 1,2 dollárt kértek hétfő reggel. A legelterjedtebb kriptodeviza, a bitcoin árfolyama a MarketWatch szerint 0,68 százalékkal erősödött kedd reggelre, így 6 263 dollár körül mozgott.

Felső egy szál sem lesz az égen

Kedden szinte zavartalanul napos időben lesz részünk, csak időnként lehet kissé felhős az ég. Több helyen megélénkülhet a déli-délkeleti szél. Északnyugaton erős lökések is előfordulhatnak. Hajnalban 6-15 fok valószínű, északkeleten lesz hidegebb a reggel. Délután 26-30 fokig melegszik a levegő.

Nem közelednek az álláspontok

A horvát állam és a Mol közötti vita hevében kutatási engedélyeket vont vissza Zágráb. Közben a világ kőolaj-kitermelése rekordszintre nőtt.

Tovább csökkentenék az adóbürokráciát

Az elfogadott jogszabályokkal kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok és a digitális kihívásokra adandó válaszok mellett az adóadminisztráció csökkentésének lehetőségei­ről egyeztet pénteken a Pénzügyminisztérium a szakma legfontosabb képviselőivel.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »