Felháborító: A kormány közpénzből kampányol Anglia akolban tartása mellett

Felháborító: A kormány közpénzből kampányol Anglia akolban tartása mellett

MTI nyomán

A Brüsszellel szembeni szabadságharcot már retorika szintjén is sutba vágó Orbán-kormány Nagy-Britannia európai uniós tagságának megőrzése mellett érvelő hirdetést jelentet meg hétfőn a brit sajtóban – erősítette meg Kovács Zoltán kormányszóvivő az erről szóló német sajtóértesüléseket vasárnap, az MTI-nek nyilatkozva. Biztosak lehetünk benne, hogy az ehhez szükséges összeget nem a Fidesz-frakció dobta össze…

Kovács kiemelte, hogy Magyarország szerint Nagy-Britannia uniós tagsága azért fontos, mert az erős Európa a nagy tagállamok együttműködésével valósítható meg.

A magyar kormányt sokszor vádolták Európa-ellenességgel, azonban mostani “pro-európai hozzáállása” is jól mutatja, hogy elszántan és szilárdan hisz az unió által elért eredmények fontosságában, még ha sok esetben másként is képzeli el a kontinens jövőjét

– fejtette ki a kormányszóvivő.

A szóvivős elmondta, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával megjelenő hirdetést eredetileg szombaton szerették volna megjelentetni, de két nappal elhalasztották a nyilvánosságra hozatalt, tekintettel a Jo Cox munkáspárti képviselő meggyilkolása miatti kampánycsendre.

A kormányszóvivő felidézte továbbá, hogy pénteken Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője tájékoztatta német tárgyalópartnereit a magyar kormány álláspontjáról, hétfőn pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter teszi majd meg ugyanezt Luxembourgban, a külügyminiszterek uniós tanácskozásán.

“A döntés a tietek, de Magyarország büszke arra, hogy veletek együtt az Európai Unió tagja lehet”

– a lap szerint a magyar kormány ezt a szöveget jelenteti majd meg a brit The Daily Mailben.

Arról mindenki szemérmesen hallgat, hogy mennyibe fog fájni a magyar adófizetőknek, hogy Orbán Viktor egy kis baráti prosztatamasszázsban részesíti David Cameront.

Nagy-Britannia csütörtökön tart népszavazást az uniós tagságáról.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »