Felháborító

Felháborító

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének Igazgatótanácsa felháborítónak tartja, hogy az Amerikai Egyesült Államok – budapesti nagykövetsége által – megtagadta a beutazási vízumot egy magyar újságírótól – áll a szervezet által tegnap kiadott közleményben.

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületével partneri viszonyt ápoló Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, számos külföldi és nemzetközi sportújságíró- és újságíró-szervezet tisztségviselője 2023. szeptember 15-én a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérésére az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornája, az immár 25. alkalommal megrendezendő jubileumi Árpád-kupa megnyitása mellett tudósítói feladatokat is ellátott volna. Az ügy önmagában is aggasztó, ám tetézi, hogy Szöllősi György sportdiplomataként, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának küldöttjeként, nagykövetként utazott volna, és a hivatalosan igényelt diplomatavízumot tagadták meg tőle.

Hírdetés

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete elfogadhatatlannak tartja a sajtó munkatársai mozgásterének szűkítését, valamint a sajtó- és véleményszabadság korlátozását – zárul a közlemény.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »