Felgyújtottak egy svéd befogadóállomást

Tűz ütött ki egy befogadó központban Stockholm déli részében vasárnap hajnalban. Az épület megrongálódott, 37 lakót ki kellett menekíteni, a rendőrség gyújtogatás gyanújával megindította a nyomozást.

A tűz vasárnap keletkezett a korai órákban, és egy rendőrjárőr fedezte fel. A központ lakói közül senki sem sérült meg. A tűzoltók több órán át dolgoztak a lángok megfékezésén.

A rendőrség gyújtogatás gyanújával nyomozást indított, de egyelőre nincsen gyanúsított, és nem tudják, megfenyegette-e valaki a központot.

A rendőrség azért feltételezi, hogy gyújtogatást történt, mert előző éjjel olajos tartályokat találtak egy sütőben, de a személyzetnek akkor sikerült megakadályoznia a tűz kitörését.

Svédország tavaly 163 ezer menedékkérőt fogadott be, lakosai számához viszonyítva a legtöbbet Európában, majd a kormány bevándorlási politikát szigorító intézkedései után meredeken csökkent a bevándorlók száma.

A bevándorlás körül fellángolt a vita az elmúlt években a skandináv országban, és megnövelte a bevándorlásellenes ellenzéki Svéd Demokraták párt támogatottságát. Ez a párt jelenleg a harmadik legnagyobb erő a parlamentben.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Életéért küzd a rendőr, akit felgyújtottak az autójábanMigránsok gyújtogattak FranciaországbanRovatok: KékfényTelepülés: VilágCímkék: kékfény, krimi, befogadóállomás, Svédország, tűzeset, szándékos gyújtogatásForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »