Felgyújtották az ENSZ raktárát, mert a betolakodókat segítették

Valószínűleg felgyújtották az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) raktárát a Görögországhoz tartozó égei-tengeri Kasztelórizon szigetén – közölte a Radio Kastellorizo 104,3 helyi rádió

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Jonathan Stefanou, a rádióadó üzemeltetője azt mondta: a raktár “csarnoka nagy részben megrongálódott”. A rendőrség és a tűzoltók szerint gyújtogatás történt. Az UNHCR a csarnokban takarókat, sátrakat és ruhákat tárolt az égei-tengeri szigetekre érkező migránsoknak.

A görög szigetre és a közelében lévő kis sziklazátonyokra az elmúlt napokban több száz migráns érkezett. Hétfőn a görögországi Jannicában felgyújtottak két raktárt, amelyekben az átépítések után migránsokat akartak elszállásolni. A két elhagyott csarnokban körülbelül négyezer migránst szállásoltak volna el. Jannica egyébként a macedón határtól 60 kilométerre délre található.

Az UNHCR szerint a közelmúltban 24 ezer migráns rekedt Görögországban, köztük 8500-an idomeni átkelőnél a macedón határon. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának adatai szerint az év eleje óta már 131 724 migránsnak sikerült csempészhajókon vagy csónakokon elérnie a görög partokat. Eközben 410-en meghaltak a tengeren.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »