Felgyújtotta magát egy férfi a prágai Vencel téren

Felgyújtotta magát péntek délután egy 55 éves férfi a prágai Vencel téren – közölte a Twitter közösségi portálon a cseh rendőrség. Tettének indítékai ismeretlenek.

Az önégetési kísérlet a nemzeti múzeum épülete előtt álló Szent Vencel-szobor mellett történt péntek délután 3-kor. A lángokat néhány járókelő a saját kabátjával próbálta elfojtani, amíg valaki a közeli kávéházból kihozott tűzoltó készülékkel eloltotta a tüzet.

A kiérkező mentősök kórházba szállították a férfit, akit mesterséges alvásba helyeztek, és a mentők közlése szerint testének mintegy 30 százalékán szenvedett égési sebeket.

Hírdetés

A rendőrség azt közölte, várják a szemtanúk jelentkezését, de az utcai kamerák felvételeit is elemezni fogják. A férfi tettének indítékai egyelőre ismeretlenek, de a rendőrség szerint az elsődleges információk szerint nem egyfajta tiltakozásról volt szó.

Épp ötven éve, 1969. január 16-án gyújtotta fel magát a Vencel téren a 20 éves diák, Jan Palach, hogy így tiltakozzon az 1968-as prágai tavasz elfojtása és a Varsói Szerződés országainak csapatainak bevonulása ellen. Palach három nappal később, 1969. január 19-én belehalt sérüléseibe.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »