Felgyújtotta a kertet a nyugdíjas mellett becsapódó villám

Florida szélsőséges időjárása köztudott. De arra rémálmában sem mert gondolni az egyik helyi lakos, hogy a szomszédban iszonyatos robajjal csapódik be a villám, aminek következtében még a kert is lángra kapott.

Rod Murphynek, aki a floridai Sebring városában él, a hétvégén mellbevágó élményben volt része. A megdöbbentő pillanatot a férfi otthonának biztonsági kamerája rögzítette – írja a Hirado.

A nyugdíjas épphogy kilépett háza ajtaján, hogy kikapcsolja a kerti locsolót, amikor hatalmas robajjal csapott le egy villám az út túloldalán lévő szomszédja udvarán.

A villám egy kis fát talált el, ami lángokban állt. A jelenség óriási fényeffektussal és nem kisebb hanggal járt.

Murphy elmondta, hogy a villám a házától körülbelül 23 méterre csapott le, és egy pillanatra igencsak elvakította az erős fehér villanás.

Hírdetés

„A villámot nem lehet félvállról venni. Nem esett az eső. Kellemes, meleg idő volt. Felhők voltak, de semmi több. És akkor, bumm!” – mondta Murphy.

A felvételen jól látszik, hogy a megrémült férfi a mellkasához húzza a kezét a villámcsapás pillanatában. Mögötte egy nagy robbanás látható és az, ahogyan lángra kap a szomszéd fája.

A férfi elmesélte, hogy a becsapódás pillanatában olyan sokk érte,

hogy abban sem volt biztos, hogy egyáltalán él-e.

Murphy felesége, Denice, szerencséjére a házban tartózkodott. Még mindig nem tudják elhinni, hogy velük ez megtörtént – írja cikkében a Fox híroldala.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »