Felgyorsítják a rákkutatást, 5 éven belül meglehet a megoldás

Új rákkutató központ létrehozását jelentette be és az állami támogatás megvonásával fenyegette meg szerdán a kutatási eredményeiket eltitkoló intézményeket Joe Biden amerikai alelnök a washingtoni Howard Egyetemen.

Joe Biden a Howard Egyetemen beszélt a rákkutatás fontosságáról. Az amerikai alelnök a szívén viseli az ügyet, hiszen a fia tavaly májusban 46 évesen agydaganatban halt meg.

“Azt hiszem, az elkövetkező öt évben elvégezhetjük azt a munkát, amelyhez normális esetben tíz évre lenne szükség. Számítanak a napok is és a percek is” – mondta a politikus.”

Az alelnök bejelentette, hogy az országos élelmiszer- és gyógyszer felügyeleti hivatalán (FDA) belül újabb onkológiai központot hoznak létre, ami összehangolja és felülvizsgálja az FDA alá tartozó kórházak és kutatóközpontok rákkutatását. Még három ilyen onkológiai központot hoznak létre, s ezektől azt remélik, hogy felgyorsul a gyógyszerek és a gyógymódok szövetségi engedélyezési folyamata, ezzel pedig a tudományos kutatások eredményeinek mielőbbi gyakorlati megvalósítása.      

Biden élesen bírálta egyes rákkutatók közösségét, mert szerinte “gyakran eltitkolják, sokáig nem hozzák nyilvánosságra kutatási eredményeiket és adatbázisaikat, s ezzel lassítják az összefogást és az egymás eredményeire is épülő, hatékony rákellenes küzdelmet.”

Az alelnök azt mondta, hogy alaposan kivizsgáltatja, igaz-e ez a gyakorlat, és ha bebizonyosodik, akkor személyesen intézkedik annak érdekében, hogy az adófizetők pénzeiből folyósított dollármilliós támogatásokat megvonják az adott közösségektől. Emellett egy esztendős ultimátumot adott a rákkutató intézményeknek arra, hogy eredményeiket és adatbázisaikat hozzáférhetővé tegyék.        

A politikus szerint “a világ fordulóponthoz érkezett a rákbetegség gyógyításában, csakhogy az áttöréshez vezető úton maguk a rákkutató közösségek jelentik a legnagyobb akadályt. Szerinte a gyógyszergyártók indokolatlanul magas árakat szabnak készítményeiknek, így azokhoz csak a tehetősek jutnak. “

A rákbetegség elleni harc új programját – amelyet “Célozzuk meg a Holdat” programnak neveztek el – Obama elnök idén januárban, az Egyesült Államok helyzetéről elmondott kongresszusi beszédében jelentette be. A szövetségi program lényege a köz-, és magánforrások növelése, valamint az információk megosztásának javítása a daganatos betegségek elleni harcban. A program irányításával Obama elnök Joe Bident bízta meg.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Olyan szuperakkumulátort találtak fel, amin még maguk a tudósok is meglepődtekKecsegtető eredmények a magyar rákkutatásbanAz asztrológia tudománya a rákkutatásbanRovatok: KülföldTelepülés: USACímkék: tudomány, rákkutatás, Amerikai Egyesült Államok, Joe Biden, alelnökForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »