Felfüggesztették az oktatást a Mikes Kelemen Líceumban (Sepsiszentgyörgy)

Felfüggesztették az oktatást a Mikes Kelemen Líceumban (Sepsiszentgyörgy)

Koronavírus fertőzés miatt felfüggesztették az oktatást a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceumban.

Három különböző osztályból három diákról és egy pedagógusról derült ki, hogy koronavírussal fertőzöttek így a Mikes Kelemen Líceum vörös besorolásba került, ami azt jelenti, hogy a következő 14 napban, azaz szeptember 30-ig a diákok online tanórákon vesznek részt.

Hírdetés

A tanfelügyelőség közleménye szerint a bezárás ideje alatt a teljes iskolaépületet kitakarítják és fertőtlenítik. Ágoston László a Kovászna megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője híradónk érdeklődésére elmondta: a sepsiszentgyörgyi líceum minden diákja és pedagógusa lakhelyi elkülönítésben kell maradjon. Érdeklődésünkre leszögezte: ez az intézkedés nem érinti a gyerekek szüleit vagy pedagógusok családtagjait.

Mint arról beszámoltunk alig egy nappal az iskolakezdés után a Mikes Kelemen Líceum két tanulójáról és egy pedagógusáról kiderült, hogy koronavírus fertőzéssel kezdték a tanévet, ezért az érintett osztályokat már kedden hazaküldték. Később nőtt a fertőzéssel azonosított diákok száma ezért döntöttek a hagyományos oktatás felfüggesztéséről és a távoktatás bevezetéséről. Úgy tudjuk a következő két hétben a Mikes Kelemen Líceum tanárai otthonról, online oktatási platformok révén kell megoldják a tanítást.

Kovács Zsolt / Marosvásárhelyi Rádió


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »