Felfüggesztették az LMBTQ-tankönyv szétosztását a valenciai Castellón iskoláiban

Az egyik katolikus szervezet feljelentése után a bíróság hétvégén azonnali hatállyal arra utasította az önkormányzatot, hogy állítsa le az érintett könyvek forgalmazását és a tantermekben való szétosztását. Úgy vélik: mivel azok nem lettek megfelelően felülvizsgálva, hosszú távon akár káros hatással is lehetnek a gyerekek fejlődésére. A régió kulturális minisztériuma, aki egyben a feminista és LMBTQ-jogokért is felel közleményében kifejtette: “zavarba ejtőnek” tartják a bíróság döntését, ugyanis “meggyőződésük, hogy a könyvek iskolai jelenléte jó dolog és segíti a sokszínűség elfogadását, tiszteletét és a toleranciát, emellett eszköz a tanárok számára, hogy megfelelően érzékenyítsék a tanulókat”.

A feljelentő katolikus szervezet azt közölte, hogy nem akarnak semmilyen vallási vagy ideológiai szabadságot megsérteni, de megfelelő ellenőrzés nélkül ezek a könyvek “helyrehozhatatlan károkat” okozhatnak az új generációnak, ezért a szülőknek is kiemelten oda kell figyelniük arra, hogy “az intézmények ne erőltessenek rá semmilyen ideológiát a gyerekekre”.

Hírdetés

A kiadványokat, amelyek elsősorban a 12-17 éves korosztálynak készültek, az az Egyenlőségi Minisztérium biztosította az oktatási intézményeknek, amely a júniusban elfogadott transztörvényt készítette. Spanyolország teljes területén tanítják már a gyerekeket különböző LMBTQ-tankönyvekből.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »