Felfüggesztett kizárással büntette az UEFA az oroszokat

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) etikai bizottsága szurkolói viselkedés miatt felfüggesztett kizárással büntette a franciaországi Európa-bajnokságon szereplő orosz válogatottat, az orosz szövetséget pedig 150 ezer eurós büntetéssel megfizetésére kötelezte.

Mivel az UEFA csak a stadionon belüli eseményeket vizsgálhatja, így ezek alapján hozta meg ítéltetét.

“A vádak között nézőtéri rendbontás, pirotechnikai eszközök használata és rasszista megnyilvánulások szerepelnek” – áll az UEFA keddi közleményében.

A kizárás életbe lép, amennyiben stadionon belül hasonló esetek történnek az orosz szimpatizánsok részéről.

Orosz huligánokra vadásznak a francia Riviérán

A francia rendőrség razziát kezdett orosz huligánok begyűjtésére a Riviérán kedd délelőtt. Többeket őrizetbe vettek, és kiutasítás vár rájuk.

A Cannes-hoz közel eső Mandelieu-ben – miután egy orosz szurkolókat szállító busz elhagyta a szállodát – a rendőrök megállították a járművet, és azonosították az utasokat. Többeket őrizetbe helyezték, mert részt vettek a marseille-i erőszakhullámban, angol drukkerekkel, illetve francia rendfenntartókkal csaptak össze a labdarúgó Európa-bajnokság első napjaiban.

Manuel Valls miniszterelnök is megszólalt az ügyben, és jelezte: lesznek kiutasítások, a bűnösök nem maradhatnak Franciaország területén. Szergej Parinov, az orosz nagykövetség sajtófelelőse megerősítette a történteket.

Az angolok és az oroszok szombaton 1-1-et játszottak Marseille-ben. A két tábor már csütörtök este óta hol egymással, hol a helyi rendfenntartókkal csapott össze, és a mérkőzés után a stadionban, valamint az utcákon folytatódtak a harcok.

(MTI – Híradó – BBC)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »