Felfüggesztett börtönt kapott a részeget verő buszsofőr

Felfüggesztett börtönt kapott a részeget verő buszsofőr

Nem jogerősen egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék azt a buszvezetőt, aki egy, a járműve elé lépő részeget vert meg. Az enyhítő körülmények miatt a vádlott előzetes mentességben részesült. Ez azt jelenti, hogy munkáját nem veszíti el.

A vádlott tavaly nyáron az egyik pécsi buszmegállóból indult el, amikor a sértett részegen a jármű elé lépett. A sofőr fékezett, így nem történt baleset. A buszvezető kérdőre vonta a jármű elé lépő férfit, majd meg is ütötte. A sértett elesett és a fejét beverte a betonba, életveszélyes sérülést szenvedett. Az enyhítő körülmények miatt az ügyész csak felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. „Az általam indítványozott büntetés esetében a büntetés céljainak az elérésében kellő alapul szolgál. Mind az általános, mind pedig a speciális prevenció megelőzés követelményeit figyelembe véve” – mondta Orosz Péter, a Baranya Megyei Főügyészség ügyésze.

A sofőr az utolsó szó jogán azt mondta, munkája során korábban őt is érte hasonló támadás. „A kedves úriember harmadolással szabadult. Nem volt kint egy hónapot, és már elkövette a gazságot ellenem. Nekünk mindent el kell viselni sajnos. Nem az a hír hogy engem megvernek, hanem most ez a fordított volt, de én nem akartam bántalmazni, nem tudtam, hogy ekkora probléma lesz belőle” – mondta R. Mihály.

A bíróság másfél év három évre felfüggesztett börtönre ítélte a buszvezetőt, emellett előzetes mentesítésben részesítette. „Az életvitele, az életkörülményei, az eddig tanúsított munkája alapján mindenképpen érdemes arra, hogy akár ne veszítse el a munkahelyét. A jövőben is akár ilyen munkakört betöltve élhessen és a büntetés céljain túl mutatna az, hogyha emiatt olyan hátrányok érnék, amely alapján néhány évre a nyugdíjtól utcára kerülne” – mondta Antal Gábor, a Pécsi Törvényszék bírója.

A vádlott védője elfogadta az ítéletet, az ügyész három nap gondolkodási időt kért. A sértett rokonai bosszúból karókkal és söprűnyelekkel szétverték a buszt. Ennek a bűncselekménynek a tárgyalása rövidesen a Pécsi Járásbíróságon kezdődik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »