Felfüggesztett börtönt kapott a gyerekbántalmazó temesvári bölcsődei gondozó

Felfüggesztett börtönt kapott a gyerekbántalmazó temesvári bölcsődei gondozó

Visszaélésszerű magatartás és kiskorú veszélyeztetése miatt jogerősen két év és nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Iosif Rotariu volt válogatott labdarúgó lányát, Romina Rotariut, aki tavaly megütött egy kétéves gyermeket a temesvári magánbölcsődében, ahol dolgozott.
A temesvári bíróság alapfokú ítéletében négy év és 4 hónap szabadságvesztésre ítélte Romina Rotariut, az ítélőtábla azonban ezt két év és nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre módosította. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint kiegészítő büntetésként megtiltották, hogy bárminemű köztisztséget töltsön be vagy hogy óvónőként/gondozóként tevékenykedjen a következő három évben.

Hírdetés

Emellett 60 napig közmunkát kell végeznie, ugyanakkor 9500 lej anyagi és 20 ezer euró erkölcsi kártérítés kifizetésére is kötelezték a vádlottat, illetve a családja tulajdonában álló egyesületet, amelynek alkalmazásában állt.

A Rotariu család által működtetett magánbölcsődében dolgozó Romina Rotariu ellen 2018 júniusában indított kivizsgálást a rendőrség, miután egy édesanyja feljelentést tett ellene, amiért megütötte a gyermekét. A gondozónőt akkor őrizetbe vettek, majd hatvan napra hatósági felügyelet alá helyezték. Iosif Rotariu egykori válogatott labdarúgó a hírügynökségnek akkor azt mondta, lánya diabéteszben szenved, és a betegsége váltotta ki az ingerlékenységet.

„A lányom évek óta inzulinfüggő cukorbeteg, és mivel hirtelen leesett a vércukorszintje, megevett néhány tasaknyi cukrot. Emiatt 300 fölé emelkedett a vércukorszintje és ingerültté vált. A gyermek az ágyában játszott a párnájával, ő elvette tőle a párnát, mire a gyermek elkezdett sírni, ő pedig megfogta a kezét vagy meglökte, és a kicsinek most combcsonttörése van. Nagyon sajnáljuk a történteket” – nyilatkozta Rotariu.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »