Felfüggesztett börtönre ítélték a lefejezett terroristákkal pózoló menekültet

Felfüggesztett börtönre ítélték a lefejezett terroristákkal pózoló menekültet

A stuttgarti ítélőszék megállapítása szerint a most 24 éves férfi 2015 júliusában az iraki hadsereg tagjaként készítette a felvételt, amelyen hat iszlamista levágott fejével látható, hogy így gúnyolja ki a halottakat.

A bíróság nem tudta tisztázni a tárgyalás során, hogy a dzsihadisták milyen körülmények között vesztették életüket, ki fejezte le őket, illetve állította ki a fejeket közszemlére. Azt sem sikerült megállapítani, hogy az iraki menekültnek volt-e köze ezekhez a történésekhez. A férfi azt állította, hogy nem vett részt harcicselekményekben, sem a gyilkosságokban, s a törvényszék is ebből indult ki.

Hírdetés

Az Iszlám Állam a bíróság szerint a történtek idején az iraki hadsereg egyik állását támadta a Bagdadtól 250 kilométerre északnyugatra fekvő Bejdzsiben.

A férfi 2015 őszén érkezett Németországba, a felvételt később találták meg mobiltelefonján. Az iraki menedékkérő a nyáron történt letartóztatásáig Stuttgartban élt egy menekültszálláson, ahol 2016 novemberében életveszélyesen megfenyegette egy afgán lakótársát. Az ügyészség szerint a szóban forgó felvételt mutatta meg lakótársának, azzal fenyegetve őt, hogy ugyanazt fogja tenni vele is, mint a megölt terroristákkal.

Értesülések szerint három alkalommal nyújtott be menedékkérelmet. A törvényszék úgy tájékoztatott, hogy augusztus 1-je óta kérvényeit jogerősen elutasították.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »