Felföldi László püspök látogatása a Pécsi Egyházmegye esperesi kerületeiben

Felföldi László püspök látogatása a Pécsi Egyházmegye esperesi kerületeiben

Felföldi László az elmúlt hetekben a járvány miatt külön alkalmakkor találkozott a pécsi, a mohácsi, illetve a siklósi esperesi kerületekben szolgálatot teljesítő lelkipásztorokkal. Január 21-én a komlói esperesi kerület Komlón, Magyarszéken, Pécsváradon, Sásdon és Szászváron szolgálatot teljesítő papjaival találkozott a pécsváradi Nagyboldogasszony-plébánián.

Január 6-án történt püspökszentelését követően Felföldi László megyéspüspök megkezdte főpásztori szolgálatát a Pécsi Egyházmegyében. Miként a beiktatási szertartáson, illetve korábbi nyilatkozatokban is hangsúlyozta: első teendői között az egyházmegye megismerése szerepel, beleértve a környezetet, a településeket, az ott élő papságot és a híveket. A főpásztor egy-egy esperesi kerületbe látogatva biztosít lehetőséget a plébánosokkal, papokkal, szerpapokkal való személyes találkozásokra.

Január 21-én, csütörtökön délelőtt Antal Géza kerületi esperes, pécsváradi apátplébános fogadta a megyéspüspököt a pécsváradi Nagyboldogasszony-templomban. A találkozón a Komlón, Magyarszéken, Sásdon és Szászváron szolgálatot teljesítő papok is jelen voltak.

Összejövetelük imádsággal kezdődött. A főpásztor püspöki áldással köszöntötte a jelen lévő lelkipásztorokat. A későbbieken kifejezte köszönetét a szolgálatukért, majd megfogalmazta főpásztori tevékenységére vonatkozó terveit. Ezt követően személyes beszélgetésekre is lehetőség nyílt a pécsváradi plébánián.

Hírdetés

A komlói esperesi kerület után a közeljövőben a szigetvári, a szekszárdi, a paksi, a dombóvári, majd a tamási esperesi kerületbe látogat Felföldi László püspök.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: VN

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »