Felföldi diákok táboroznak a Rákóczi Szövetséggel Sátoraljaújhelyen és Orfűn

Felföldi diákok táboroznak a Rákóczi Szövetséggel Sátoraljaújhelyen és Orfűn

Július 25-től a sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborban közel 400 felvidéki általános iskolás gyermek táborozik. A diákok Pozsonytól a keleti végekig a Felvidék különböző régióiból, kiemelten szórványterületekről érkeznek.

Kép: Rákóczi Szövetség

Hírdetés

A tábor a korosztálynak szóló programokkal élményeket és felhőtlen kikapcsolódást kínál magyar nyelvi környezetben, de fontos cél az is, hogy pozitív üzenetet küldjön a szülőknek és a szórványközösségeknek arra vonatkozóan, hogy a magyar iskolaválasztás meghatározó a gyermek és a közösség sikeres jövőjét tekintve. A tábor megnyitóján, július 25-én, vasárnap 18.30-kor részt vesz Soltész Miklós egyházi ügyekért felelős államtitkár. Július 27-én, kedden Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár keresi fel a táborozókat.

A július 26-án kezdődő orfűi vitorlás táborba ugyancsak felvidéki diákok érkeznek a Csallóközből. Az orfűi táborozókat meglátogatja július 26-án, hétfőn 15 órakor Orbán Balázs államtitkár.

A sátoraljaújhelyi anyanyelvi tábor július 25-től 30-ig tart. Helyszín: Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont (3980 Sátoraljaújhely, V. István király útja 123. www.rakoczihotel.hu).

Az orfűi vitorlás tábor július 26. és 30. között zajlik, Kollár Lajos orvosprofesszorral, miniszteri főtanácsadóval, a Magyar Vitorlás Szövetség tiszteletbeli elnökével közös szervezésben. Helyszín: Orfűi Vitorlás Egyesület (7677 Orfű, Dollár út 12.)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »