Felfoghatatlan mennyiségű pénzt lehet lottón nyerni

Az Egyesült Államok történetének hetedik legnagyobb lottónyereménye, 449 millió dollár (128 milliárd forint) vár gazdára a Mega Millions elnevezésű játék jackpotjaként.

A lottót 44 amerikai államban, a fővárosban, Washingtonban és az Amerikai Virgin-szigeteken játsszák.

A péntek esti húzást megelőzően a főnyeremény 415 millió dollár volt – az Egyesült Államok történetének tizedik legnagyobb jackpotja –, mivel azonban senkinek nem sikerült eltalálnia az 5+1 számot, ezért a keddi húzáson már 449 millió dollár a főnyeremény – közölték Kalifornia állam lottóilletékesei.

Ez az összeg a Mega Millions történetének harmadik – a 648 millió dolláros eddigi legnagyobb jackpotot 2013-ban vitték el –, az Egyesült Államok történetének hetedik legnagyobb lottónyereménye lehet. A főnyeremény összege március óta hízik, akkor adták el ugyanis az utolsó győztes – 157 millió dollárt érő – szelvényt Washington államban. A nyerési esély 1 a 259 millióhoz.

A 449 millió dollárból 313 milliót kaphat meg a győztes, ha az azonnali készpénzkifizetés mellett dönt. A másik alternatíva, hogy csak egy bizonyos összeget kap az elején, majd 29 éven át utalják neki a fennmaradó részt.

A világ eddigi legnagyobb lottónyereményén, csaknem 1,6 milliárd dolláron hárman osztozkodtak az idén januárban. A Powerball lottó nyertes szelvényeit Florida, Tennessee és Kalifornia területén adták el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »