Felemásan hasítanak a világ tőzsdéi

Változó képet mutatnak az ázsiai tőzsdék, szemben a hazai parkettel, ahol erősen kezdheti napját a BUX. A forint árfolyama kedd reggel stabil, így a kedvet csak a téli idő ronthatja el.

Örülhetnek a befektetők, mivel jó napot zárhatnak az ázsiai piacok: Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,85 százalékos pluszban állt nem sokkal 7 óra után, ahogy szintén emelkedett az Asia Dow (0,43 százalék).

A kínai tőzsdék, így a vezető sanghaji index 1,15 százalékos mínuszban, míg a hongkongi Hang Seng index 0,29 százalékos mínuszban áll.

Az előző kereskedési napon, hétfőn erősödéssel zártak a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói:

A vezető nyugat-európai tőzsdemutatók változóan zárták hétfői napjukat:

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 380,75 pontos, 1,00 százalékos emelkedéssel, 38 620,84 ponton zárt hétfőn.
A részvénypiac forgalma 11,7 milliárd forint volt, a vezető részvények emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

A Brent olajfajta reggel 7 után 0,72 százalékkal erősödött, 67,60 dollár körül kereskedtek vele, míg a WTI ára 0,79 százalékkal emelkedett, és 63,97 dollár körül mozgott.

A forint árfolyama kedd reggelre:

Hírdetés

kértek nem sokkal 7 után a bankközi devizapiacon. Az euró/dollár kurzus 1,23 volt.

A Bitcoin árfolyama a MarketWatch szerint 10,34 dolláron áll.

A foglalkoztatás és munkanélküliség adatait közli ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2017 novembertől 2018 januárig végéig tartó három hónapos időszakról. Az előző három hónapos, a tavalyi negyedik negyedévben a foglalkoztatottak átlagos létszáma 36 ezerrel, 0,8 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,3 százalékponttal, 68,8 százalékra emelkedett egy év alatt. A foglalkoztatási ráta az egy hónappal korábbi három hónapos időszakban elért csúcsértékhez képest változatlan maradt.

A munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 30 ezerrel, a munkanélküliségi ráta 0,7 százalékponttal, 3,8-ra csökkent. Ezzel az egy hónappal korábban elért rekordalacsony szinten maradt a ráta a tavalyi negyedik negyedévben.

Kedden csaknem országszerte számíthatunk havazásra, hószállingózásra, nagyobb mennyiség az ország déli felén hullhat. Többfelé megerősödik az északias szél, így hófúvásra is számítani kell. A hajnali -14, -6 fok után a csúcshőmérséklet mindössze -9 és -3 fok között alakul. Kettős fronthatás érvényesül.

Egyre több lábon áll a növekedés

A nemzetgazdasági tárca a jövőben is mérlegel minden áfacsökkentési tervet, ám most a korábbi intézkedések hatásának visszamérése zajlik – mondta a Világgazdaságnak Varga Mihály. A tárca minisztere szerint a bérnövekedés még nem okoz strukturális gondokat, a kamatkörnyezet kedvez a beruházásoknak.

Minden második magyarországi lakos krónikus beteg

A Központi Statisztikai Hivatal felmérése szerint a magyarországi lakosság 45 százalékának van valamilyen krónikus betegsége, amely legalább hat hónapja tart, vagy előreláthatólag minimum ennyi ideig fog tartani.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »